2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Uzsākta zāles pļaušana Jēkabpils pilsētas pašvaldībai piederošajās teritorijās

Uzsākta zāles pļaušana Jēkabpils pilsētas pašvaldībai piederošajās teritorijās

30. aprīlī SIA “Jēkabpils pakalpojumi” uzsākuši zāles pļaušanas un savākšanas darbus Jēkabpils pilsētas pašvaldībai piederošajās teritorijās.

Zāles pļaušanas darbi sākotnēji tiek veikti pilsētas centra apļos un Rīgas ielas ietvju zaļajās zonās un laukumos. Drīzumā tiks pļauti arī parki, skvēri un pārējo ielu, ietvju nomales. Zāles pļaušanas darbus pilsētā ik dienu no plkst.8.00 pagaidām veic 4 SIA ”Jēkabpils pakalpojumi” darbinieki, bet kopumā, vasaras laikā, pļaušanas darbus veiks 7 darbinieki. Uzņēmumam zāles pļaušanas darbiem šosezon ir 9 tehnikas vienības.

“Kopējais pļaušanas teritoriju apjoms pilsētā ir 99.10 ha, no kuriem, pēc līguma, 37.33 ha uzņēmuma darbinieki nopļauj tiklīdz zāles garums ir sasniedzis 10- 12cm. Lai ekonomētu līdzekļus, pārējā teritorijā zāle tiek pļauta pēc Jēkabpils pilsētas pašvaldības pieprasījuma. Zāles savākšanas darbi tiek veikti teritorijās, kur tas ir nepieciešams, un zāle, kā bioloģiskie atkritumi, tiek nogādāta sadzīves atkritumu poligonā «Dziļā vāda» uz kompostu” skaidro uzņēmuma teritoriju apsaimniekošanas speciāliste Inguna Avotiņa.

Informāciju sagatavoja:
SIA “Jēkabpils pakalpojumi”
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Ieva Gādmane

Komentāri (0-1/1)

  • viesis
    03.05.2019 20:02
    Kaut kas neredzēts. Varbūt beidzot mūsu pilsētā būs nopļauta zāle.

Atstājiet komentāru