2024.gada 19. marts

Jāzeps

Jaunais Jēkabpils mērs plāno samazināt vietnieku skaitu (PAPILDINĀTS)

Jaunais Jēkabpils mērs plāno samazināt vietnieku skaitu (PAPILDINĀTS)

(PAPILDINĀTS VISS TEKSTS AR JAUNĀKO INFORMĀCIJU UN DEPUTĀTU IZTEIKTAJIEM VIEDOKĻIEM JĒKABPILS DOMES ĀRKĀRTAS SĒDĒ)

Jēkabpils mērs Aivars Kraps (GKML) darbu sāk ar štata vietu samazināšanu un pirmais solis - samazina mēra vietnieku skaitu, izpilddirektora vietnieka štata vienību un uzsaka darbu mēra padomniekam.

Jēkabpils domes ārkārtas sēdē ceturtdien tika skatīts lēmumu projekts Nr.182 “Saistošo noteikumu apstiprināšana”, kas paredz pašvaldībā likvidēt Jēkabpils mēra vietnieka amatu tautsaimniecības jautājumos, apvienojot abu mēra vietnieku funkcijas un pilnvaras vienā amatā – mēra vietnieks sociālajos jautājumos. Pirms šī lēmumu projekta pieņemšanas deputātu vidū izvērtās diskusija. 

“ Gribu pakavēties atmiņās. Otrais vietnieks, ja pareizi atceros, tika izveidots, kad rajona padomi likvidēja un vēlēšanās domē tika ievēlēts Jānis Raščevskis. Toreiz mēs balsojām par šādu štata vietu un te joprojām ir liela daļa no vecā sastāva.  Tajā mirklī nebija vajadzības pēc šāda amata, uz šo mirkli tas vajadzīgs, jo ir visu fondu apjoms, projektu apjoms un viss pārējais, es nezinu kā viens cilvēks varēs tikt galā. Iespējams, priekšsēdētājs ar savu komandu zina labāk. Taču es nezinu kā varēs tikt galā. Tam jābūt ļoti spēcīgam cilvēkam, lai visu izdarītu,” sacīja Aigars Nitišs (LZP).

“Es uzskata, ka ar šiem pienākumiem ir iespējams tikt galā tādā prezentācijā, kā es to piedāvāju,” sacīja Aivars Kraps. 

“Es saprotu šis darbs ir diezgan sarežģīts. Es atbalstīšu no savas puses, cik man tas būs iespējams. Mēģināšu piekopt šo darba lauku un piepalīdzēt. Es domāju, ka priekšsēdētājs ar savu komandu tiks galā. Nākotne rādīs, ja nākamās vēlēšanas notiks apvienojot lielāku teritoriju un būs milzīgi darba apjomi, varēs domāt par šīs amata vietas atjaunošanu. Tagad smagāk būs, bet darbu paveikt var,” sacīja Leonīds Salcevičs (JRP). 

“Man liekas dīvaini, ka šis jautājums ir steidzams, jo ir iekļauts ārkārtas sēdē. Citējot kolēģi: “piekopt šo lauciņu”. Ir precīzs darbības raksturojošs formāts. Šodien beidzu pildīt vietnieka pienākumus sociālajos jautājumos un varu teikt, ka darbības lauks ir ļoti plašs. Manā pārziņā bija jomas, kas valstī noteiktas kā prioritāras – kultūra, sociālais darbs, darbs ar nevalstiskajām organizācijām, nepieminu pat vēl sportu un veselības aprūpi. Es tiešām gribu izteikt apbrīnu, kā viens cilvēks varēs tikt galā  ar manas jomas pienākumiem, ko līdz šim veicu, ja plus vēl klāt nāk tautsaimniecības jomas pienākumi. Krapa kungs neļaus samelot, tur patiešām ir daudz atbildīgi, plaši un aptveroši jautājumi gan dažādās darba grupās, komisijās un tas neaprobežojas ar astoņu stundu pavadīšanu birojā. Tas ir darbs ar iedzīvotājiem, dažādām nevalstiskajām organizācijām. Visu cieņu tam, bet es tiešām apšaubu, ka šo darba apjomu kvalitatīvi un profesionāli var izdarīt viens cilvēks. Es tomēr paužu bažas, ka to nav iespējams izdarīt, samazinot viena vietnieka štata vietu,” sacīja Līga Kļaviņa (ZZS). 

“Acīmredzot turpmāk jādomā arī par retoriku, jo pārmetumiem nekavējoties tiek izmantoti arī salīdzinājumam izteikti vārdi,” piebilda Leonīds Salcevičs, atbildot Līgas Kļaviņas replikai.

“Pēc pusgada varēsim paskatīties, kā veicies un vērtēt vai izteiktās bažas bija vai nebija pamatotas. Es esmu pārliecināts, ka izvirzīto mērķi sasniegsim tā, kā es to esmu iecerējis,” diskusioju noslēdza Aivars Kraps. 

Pēc sēdes sarunā ar Jēkabpils domes priekšsēdētāju Aivaru Krapu skaidrojām plašāk, kāpēc tiek likvidēts otra vietnieka, kā arī izpilddirektora un vēl padomnieka amati.

“Mēs likvidējām divus amatus – priekšsēdētāja un izpilddirektora vietnieka. Uzskatu, ka mana darba pieredze rāda, ka mēs varam tikt gtalā ar visiem darbiem arī šādā sastāva un visu paveikt vēl labāk kā līdz šim. Otrkārt, tas ir arī finansiālais apsvērums, jo šādi no abām likvidētām amata vietām gadā algās un nodokļos vien ieekonomējam 81 tūkstoti eiro. Šo naudu varēs pārcelt uz manām iniciatīvām, ko es mēneša laikā ierosināšu. Par šiem ietaupītajiem līdzekļiem var gadā vienu ielu noasfaltēt. Kolēģi, kas nav amatos, ir gatavi piedalīties, strādāt, palīdzēt, cik jau viņiem būs tās iespējas. Es ticu šai komandai un es ticu ka mēs to varam izdarīt,” uzsvēra Aivars Kraps. 

Atbildot uz jautājumu, kādēļ tika uzteikts darbs mēra padomniekam, Aivars Kraps skaidroja, ka tas tika pieņemts sabiedrisko attiecību sadaļā. “Uzskatu, ka pilsētai svarīgākais ir strādāt investīciju piesaistē.  Ja pašvaldībā kaut kad būs padomnieks, tad tikai investīciju piesaistē. Uzskatu, ka mums ir laba Sabiedrisko attiecību nodaļa, ar labu kapacitāti un pietiekami spēcīgiem cilvēkiem, kas ar šiem pienākumiem var tikt galā un virsuzraugs viņiem nav vajadzīg,” sacīja Aivars Kraps. Viņš piebilda, ka ceturtdien informējis mēra padomnieku Ainaru Vladimirovu, ka darba attiecības tiek pārtrauktas. Tā kā viņam bijis triju mēnešu pārbaudes laiks, tad atbrīvot viņu no amata nebijis sarežģīti.

Jautāts, kādas pārmaiņas pašvaldības darbā iecerēts veikt, Aivars Kraps uzsvēra, ka izmaiņas skars patlaban izveidotos piecus departamentus, to skaits tiks samazināts. “Pirmkārt, uzskatu, ka darbs ir neefektīvs un sadrumstalots.  Otrkārt, tiks risināts jautājums par abu namu pārvalžu – SIA “JK Namu pārvalde” un SIA “Pils rajona namu pārvalde” - apvienošanu. Plānoju šos visus jautājumus līdz pilsētas svētkiem atrisināt.  Tas notiks ātri, lai cilvēkiem nav ilgstoši neticības un baiļu sajūta, zinot, ka būs pārmaiņas, bet nezinot, kad un, cik ilgā laikā. Būs skaidrs redzējums, piedāvājums, lēmums un pēc šī lēmuma ātra izpilde un nopietns darbs tiem, kas paliek strādāt.  Apvienojot visus, kādam darbs būs jāzaudē, tāpēc nenoliedzami gaidāma štatu samazināšana. Man ir jāmeklē finansējums un es neredzu citu avotu, kā no iekšējiem resursiem. Finansējums nepieciešams tiem darbiem, ko rosināšu mēneša laikā, kā es redzu konkrētas lietas, ko mēs darīsim pilsētas labā,” uzsvēra Aivars Kraps. 

Jaunais pilsētas mērs sola, ka pašvaldības iesāktie projekti tiks turpināti, bet savu redzējumu par pilsētas attīstību viņš plāno sagatavot mēneša laikā, jo neesot bijis pārliecināts par ievēlēšanu amatā.

Jau vēstīts, ka Jēkabpils domes priekšsēdētāja amatā otrdien tika ievēlēts līdzšinējais pilsētas mēra vietnieks Aivars Kraps, bet uzreiz pēc tam par atkāpšanos no amata paziņoja līdzšinējā mēra Raivja Ragaiņa (LZP) vietniece Līga Kļaviņa (LZS), kuras pēdējā darba diena amatā bija ceturtdiena.

Komentāri (0-10/11)

  • Cerīgi
    03.05.2019 09:43
    Izskatās cerīgi,ja tiešām domās kā ietaupīt uz birokrātisko aparātu un izremontēt nožēlojamā stāvoklī esošās ielas.
  • Sandis
    03.05.2019 09:17
    Vienkārši super!!!! "Gribu pakavēties atmiņās. Otrais vietnieks, ja pareizi atceros, tika izveidots, kad rajona padomi likvidēja un vēlēšanās domē tika ievēlēts Jānis Raščevskis. Toreiz mēs balsojām par šādu štata vietu un te joprojām ir liela daļa no vecā sastāva. Tajā mirklī nebija vajadzības pēc šāda amata..." Cik tas viss toreiz izmaksāja? Nožēlojamie pašlabuma meklētāji, ne deputāti!
  • Feniks
    02.05.2019 23:37
    Lai sāk ar spēļu zāļu samazināšanu, būs mazāk kur čurāt abiem ar salci un tad ar sevis samazināšanu
  • Optimists.
    02.05.2019 20:23
    Jaunais mērs varētu likvidēt Jēkabpils mēra amatu! Jejbogu būtu lietderīgi
  • Juris
    02.05.2019 19:06
    Malacis! Pareizi darīs!
  • 8/5
    02.05.2019 18:52
    Nu nevajadzēja jau liekuļot par pārliecības trūkumu - bez augstākās matemātikas: ja no 13 deputātiem uztaisa 8 cilvēku blici, tad kādas vēl šaubas par rezultātu?
  • Andris
    02.05.2019 17:25
    Citēju : "... savu redzējumu par pilsētas attīstību viņš plāno sagatavot mēneša laikā, jo neesot bijis pārliecināts par ievēlēšanu amatā..."

    Absurds! Jaunais mēra amata "kandidāts" pretendē uz šo atbildīgo posteni bez jebkādas vīzijas, jo nebija pārliecināts par vēlēšanu rezultātu.... Tas ir tiešs pierādījums, ka šis apvērsums ir veikts tikai un vieņīgi konkrētas grupas interesēs, un uz iedzīvotāju viedokli - nošpļauties! Kauns!
  • Juze
    02.05.2019 16:04
    Nu re, tagad arī zināms, kas Ozolai bija apsolīts
  • Nukse
    02.05.2019 14:42
    Jā,izdevīgi...būs mazāk cilvěku kas pretī runās un ņirgs aiz muguras...te jau citu spěles taktiku neredzam....pretīgi....varas kārais .........
  • Xxx
    02.05.2019 14:34
    Kraps un Salcevičs laikam būs īstā komanda. Vairāk viņiem nevienu nevajag? :D
12

Atstājiet komentāru