2024.gada 19. marts

Jāzeps

Līga Kļaviņa: “Nevēlos būt “komandā”, kas balstīta uz interesēm, intrigām un solījumu nepildīšanu.”

Līga Kļaviņa: “Nevēlos būt “komandā”, kas balstīta uz interesēm, intrigām un solījumu nepildīšanu.”

Portāls Radio1.lv saņēma Jēkabpils domes bijušās mēra vietnieces Līgas Kļaviņas paziņojumu presei, kurā viņa skaidro savas atkāpšanās iemeslus.

"Līga Kļaviņa: “Nevēlos būt “komandā”, kas balstīta uz interesēm, intrigām un solījumu nepildīšanu.”

Jēkabpils pilsētas domes sēdē, kurā no amata tika atcelts līdzšinējais pilsētas mērs Raivis Ragainis, par atkāpšanos no domes priekšsēdētāja vietnieces amata paziņoja arī līdzšinējā Raivja Ragaiņa vietniece Līga Kļaviņa. Viņa skaidro šādas rīcības motīvus.

“Pirmkārt, es nevēlos strādāt tādā vairākuma “komandā”, kas tiek balstīta uz aizkulišu sarunām, interesēm, intrigām un solījumu nepildīšanu,” norāda Jēkabpils pilsētas domes deputāte Līga Kļaviņa. “Kopā ar līdzšinējo mēru un tiem deputātiem, kas bija parakstījuši iepriekšējo koalīcijas līgumu, uzskatījām, ka mums visiem ir saistošs solījums strādāt visiem kopā, lai mainītu iepriekšējo desmitgažu laikā ieviesto pilsētas vadības sistēmu. Un mana darbība politikā vienmēr ir bijusi balstīta uz uzticēšanos dotajam vārdam. Tāpēc būt priekšsēdētāja vietnieces amatā jaunajā situācijā es neuzskatu par iespējamu,” saka Līga Kļaviņa.

“Esot pilsētas vadībā beidzamos divus gadus, esam spējuši izdarīt ļoti daudz. Tostarp, vismaz mēģinājuši mainīt pilsētas vadības stilu, metodes un, pats galvenais, filozofiju. Proti, dome nav nekāda privāta bodīte, kur dominē tikai intrigas, šauras intereses, tirgošanās pie un aiz letes, bet pilsētas iedzīvotāji kā vēlētāji ir tikai instruments, kas “iedarbināms” reizi četros gados, sapūšot acīs miglu un dūmus, “piepucējot” fasādi privātajai bodītei, lai nākamos četrus gadus atkal varētu turpināt tādā pat garā. Domei ir jābūt atbilstošai savam nosaukumam “Jēkabpils pilsētas dome” un tāpēc tās darbam jābūt skaidram, saprotamam visiem iedzīvotājiem, caurspīdīgam. Citiem vārdiem sakot, mēs centāmies “iznest” domi pilsētas iedzīvotājiem,” norāda Līga Kļaviņa, Jēkabpils pilsētas domes deputāte. “Par to, ka mūsu iesāktais tika atbalstīts no iedzīvotāju puses, liecināja arī šajās dienās saņemtais atbalsts no iedzīvotājiem – gan nevalstisko organizāciju domei nosūtītās atbalsta vēstules, gan iedzīvotāju personiskais atbalsts.”

Līga Kļaviņa uzsver, ka politikā visdārgākais ir reputācija: “Reputāciju politikā var iegūt ar smagu darbu. Bet pazaudēt var vienā mirklī. Tāpēc savā darbā centāmies šo reputāciju uzturēt: nesolījām iedzīvotājiem to, ko nevar izdarīt, bet skaidrojām, kāpēc kaut ko nevar. Ja solījām, ka izdarīsim, tad arī izdarījām. Par to esmu patiesi lepna – komanda mums bija ļoti laba,” saka Līga Kļaviņa. “Un strādāt šajā amatā tālāk, it kā nekas nebūtu noticis, strādāt tikai tāpēc, ka maksā vietnieka algu – nē, tā es nevaru! Tāpēc es uzreiz pēc apvērsuma domē paziņoju par atkāpšanos no domes priekšsēdētāja vietnieces amata. Paldies visiem maniem kolēģiem, paldies visiem domes darbiniekiem, kas saprata un strādāja, un, protams, paldies visiem jēkabpiliešiem, kuri atbalstīja gan mani, gan Raivi Ragaini, gan mūsu deputātu grupu – tas ir ļoti nozīmīgi! Un turpināsim strādāt pilsētas labā!”

Komentāri (0-10/10)

  • si si dra
    02.05.2019 22:37
    Jana:
    Kļaviņa izīrē telpas spēļu zālei. Kur morāle? Vai te ir tā - klausies manos vārdos neskaties ko es daru.
    Ko tev Līga izēdusi, ka tik aktīvi vienu teikumu raksti neskaitāmas reizes ?
  • Jana
    02.05.2019 22:16
    Kļaviņa izīrē telpas spēļu zālei. Kur morāle? Vai te ir tā - klausies manos vārdos neskaties ko es daru.
  • Hhhh
    02.05.2019 18:03
    Tas nav pilsetas mers gan domes jo dome jau vinu ieveleja nevis pilsetas iedzivotaji
  • Vita
    02.05.2019 16:23
    Atcerēsimies, kā Kraps iekrampējās savā krēslā TOREIZ... Kaut aiziet bij 100kārt vairāk iemeslu. Malacis, Līga. Visu cieņu.
  • Nukse
    02.05.2019 14:33
    Līga vismaz var aiziet ar pacetu galvu,un atgriesties arī!!!Redzěsiet,atgriezīsies divreiz spěcīgāki.
  • Īsa pamācība, kā kļūt par izsmieklu "Oh, Crap!"
    02.05.2019 14:06
    Ja paskatās Lursoft datus dažiem no apvērsuma vaininiekiem un tās nodokļu parādu summas, skaidrs, ka notikušais ir bijis ļoti, loti vajadzīgs viņiem ;) Jo nu lexusus, x6, mājas sev (un mīļākajām) vajag, bet bez vietas pašvaldībā iepirkumos "uzvarēt" ir kļuvis neiespējami. Žēl, ka Latvijā politikas stils tikai attālināti atgādina politiku, bet īstenībā ir sūdīgu uzņēmēju problēmu risināšanas rīks. Tā arī rodas tualetes par 100k un citi absurdi.

    Bēdīgākais ir tas, ka vēlētājam ir īsa politiskā atmiņa, un, vai nākamajās vēlēšanās kāds to vēl atcerēties...?
  • inita
    02.05.2019 13:43
    Drosmīga!Malacis!
    Par jauno mēru-vai tiešām tik liels muļķis vai liela varas kāre,ka padevies intrigu pinējam,kas apriebies visai pilsētai ?Intrigants ,kā buldozers stumj Krapu pa priekšu lai tikai tiktu pie varas. Kraps nedomā par to,ka tagad kļuvis par apsmieklu visai Latvijai, visi nesmukumi,kas ar gadiem daudziem jau aizmirsušies,atkal pacelti augšā.Kā tikties un acīs skatīties citu pašvaldību vadītājiem? Katrs pie sevis TO atcerēsies!! Krap,padomā kā dzīvosi tālāk?Bet varbūt Tev uz to nospļauties?
    Vara,nauda....kauns par Jēkabpili!! Šis gājiens no domes puses pierāda tikai to,ka vēlēšanas un tautas griba-tas ir tikai ķeksītim,augša ko grib to dara!!
    Man personīgi ļoti patīk Līvāni un Līvānu pilsētas mērs,kas ir īsts pilsētas patriots un tēvs!!!
  • Dzenis
    02.05.2019 13:35
    C'mon! Kārtēja manipulācija ar cienījamo Radio 1 auditoriju.

    Viņai taču nebija izredžu palikt amatā. Intrigu, interešu un solījumu nepildīšanas dēļ :D
  • Dainis
    02.05.2019 13:33
    Hahahahah, vai vai cik pati godīga
  • Es
    02.05.2019 13:31
    Malacis! Drosmīgs solis!

Atstājiet komentāru