2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Vairākām daudzdzīvokļu mājām Jēkabpilī būtiski palielinājies elektroenerģijas rēķins

Vairākām daudzdzīvokļu mājām Jēkabpilī būtiski palielinājies elektroenerģijas rēķins

Vairākām daudzdzīvokļu mājām, piemēram, Jaunajā ielā 24 (attēlā) un Rīgas ielā 227, gada sākumā būtiski palielinājās elektroenerģijas rēķins. Līdz ar to attiecīgās mājas iedzīvotājiem pieauga maksa par koplietošanas elektrību.

SIA JK Namu pārvalde ar A/S „Latvenergo” ir noslēgts līgums par elektroenerģijas piegādi koplietošanas telpām. Mājām, kurām nav uzstādīti viedie skaitītāji, norēķinos tiek izmantots izlīdzinātais maksājums. Tas nozīmē, ka ik mēnesi tiek maksāta zināma, vienāda summa. Elektroenerģijas piegādātājam salīdzinot faktiski patērēto elektrības daudzumu ar apmaksāto, tiek veikts pārrēķins, kā rezultāts tiek atspoguļots rēķinā. 

Turpmāk mājām, kurām nav viedo skaitītāju (tos uzstāda A/S„Latvenergo”), rādījumus katru mēnesi nolasīs Namu pārvaldes speciālisti. Uzstādot viedos skaitītājus, kurus iespējams nolasīt attālināti, iedzīvotāji saņems rēķinu par faktiski patērēto elektrību. 

Ir arī mājas, kurām patēriņš bijis mazāks, piemēram, Bebru ielā 30, un šo māju iedzīvotājiem tiek veikts pārrēķins. Līdz ar to viņiem nākamajā mēnesī samazinās rēķins.

Komentāri (0-1/1)

  • latvietis
    12.04.2019 22:04
    Kurš maksās par patērēto e enerģiju remontējot balkonus.Strādnieki ņēma elektribu no koplietošanas tīkla?

Atstājiet komentāru