2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Ukrainas armijas kapelānu dienesta pārstāvji pateicas jēkabpiliešiem par savāktajiem ziedojumiem

3.aprīlī Jēkabpils pilsētas pašvaldību apmeklēja Latvijas Nacionālo Bruņoto spēku virskapelāns Elmārs Pļaviņš un Ukrainas armijas kapelānu dienesta pārstāvji, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Vizītes mērķis bija pateikties par gada sākumā savāktajiem ziedojumiem, palīdzot karadarbībā cietušajiem Ukrainas iedzīvotājiem Ukrainas armijas kapelānu dienesta pārstāvji uzsvēra, ka ir ļoti pateicīgi Jēkabpils pilsētas pašvaldībai un iedzīvotājiem par sapratni un saziedoto palīdzību, kurā ietilpa gan apģērbi, gan apavi, dažādas sadzīves preces, kancelejas preces un daudz kas cits.  Pašvaldībā ar Ukrainas armijas kapelānu dienesta pārstāvjiem tikās Domes priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības jautājumos Aivars Kraps.

A.Kraps: “Jēkabpils pilsēta pirms trim gadiem organizēja nometni sadraudzības pilsētas Mirgorodas bērniem, kuri nāk no bēgļu ģimenēm vai jebkādā veidā ir saistīti un cietuši no karadarbības. Tāpat pašvaldība ir ziedojusi Mirgorodas slimnīcai un arī šī gada sākumā, pateicoties iedzīvotāju atsaucībai, nodeva humāno palīdzību Ukrainai. Manuprāt ir jādomā, kādā veidā vēl iespēju robežās mēs varētu palīdzēt šajā smagajā situācijā.” Latvijas Nacionālo Bruņoto spēku virskapelāns Elmārs Pļaviņš sacīja, ka kopumā Latvijā caur kapelānu dienestu saziedoti vairāk nekā 250 tonnas humānās palīdzības. Pļaviņš arī norādīja, ka Ukrainas armijas kapelānu dienests cenšas apmeklēt un pateikties tām pašvaldībām, kurās ir notikušas humānās palīdzības akcijas Ukrainai.

Atstājiet komentāru