2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

No 4.marta sāksies Neretas ielas rekonstrukcija, demontēs gaisa tiltu pār Kļavu ielu

Saistībā ar Neretas ielas jeb tā dēvētā apbraucamā ceļa pārbūvi, kas tiek veikta projektā "Jēkabpils pilsētas infrastruktūras sasaiste ar TEN-T tīklu", tiks pārbūvēts Neretas ielas posms no rekonstruētā posma pie tilta pār Daugavu līdz gājēju pārejai, kas aprīkota ar luksoforu.

Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības jautājumos Aivars Kraps sarunā ar Radio1.lv sacīja, ka pārbūvē ietverts arī satiksmes pārvads jeb gaisa tilts pār Kļavu ielu pie tirdzniecības centra “Sēlija”, tāpēc, sākot no 4.marta, slēgs transportlīdzekļu kustību pa Neretas ielu no tilta līdz Ledus ielai un Kļavu ielu posmā zem gaisa tilta. Tas nozīmē, ka vairs nevarēs no lielveikala “Rimi” pa Kļavu ielu aizbraukt līdz Auseklīša vai Bebru ielas mikrorajoniem. Tāpat arī nevarēs, braucot no tilta vai uz tiltu, izmantot Neretas ielu jeb apbraucamo ceļu no Ledus ielas līdz tiltam. Aivars Kraps uzsver, ka pāri Daugavai pa tiltu no Jēkabpils puses vedīs tikai viens ceļš – Vienības iela.

Jēkabpils mēra vietnieks skaidro, ka kravas transporta plūsma, kas pilsētā iebrauc pa Neretas ielu jeb apbraucamo ceļu no Viesītes puses tiks novirzīta pa Ledus ielu gar autoostu Vienības ielas aplī un tālāk pāri tiltam. Savukārt kravas transporta plūsma, kas nāk no Krustpils puses, tiks virzīta līdz satiksmes aplim Brīvības un Vienības ielas krustojumā un tālāk pa Brīvības ielu līdz Brīvības un Neretas ielas satiksmes aplim un laukā no pilsētas.

Aivars Kraps piebilst, ka remontdarbu laikā pa Kļavu ielu pie gaisa tilta tiks nodrošināta pārvietošanās tikai gājējiem. 

Pārvads jeb gaisa tilts tiks demontēts un tā vietā uzbūvēs jaunu, kā arī veiks Neretas ielas posma pārbūvi un apvienotā gājēju un velosipēdistu celiņa izbūvi šajā ielas posmā. Demontāžu plānots veikt viena mēneša laikā. Pēc tam tiks uzsākta pārvada veidņu montāža un atvērta viena regulēta josla Kļavu ielā sabiedriskajam transportam – pilsētas maršrutu autobusiem. Vēl tiek spriests, vai šajā posmā atļaut kursēt arī cita veida transportlīdzekļiem.

Laikā, kad kustība zem  gaisa tilta būs pilnībā slēgta, pilsētas maršruta autobusi, kas kursē no poliklīnikas virzienā uz staciju, uzņems pasažierus  pieturvietā “Bebru iela”, tad griezīsies riņķī un brauks pa Bebru ielu atpakaļ līdz Neretas ielai un tālāk pa Ledus ielu līdz Vienības ielas aplim un augšā uz tiltu pār Daugavu. Savukārt pilsētas maršruta autobusi, kas brauks no Krustpils puses, satiksmes aplī Vienības ielā brauks pa Ledus ielu, dosies līdz pieturvietas “Bebru iela” un griezīsies riņķī, lai dotos tālāk pa maršrutu kā ierasts.

Aivars Kraps uzsvēra, ka remontdarbu laikā jēkabpiliešiem un pilsētas viesiem ir rūpīgi jāplāno savi braucieni, lai lieku reizi ar auto nebūtu jāšķērso tilts pār Daugavu, tā, iespējams, radot transporta plūsmas sastrēgumu, jo īpaši rīta stundās, kad visi dodas uz darbu un pēcpusdienā, kad darba diena beidzas. Tāpat arī jēkabpilieši aicināti būt vērīgi un sekot līdzi ceļa zīmēm, jau laicīgi iepazīstoties ar transporta kustības shēmām.

Attēlos: Gaisa tilts Kļavu ielā; Aivars Kraps un Transporta plūsmas shēmas remontdarbu laikā.

Komentāri (0-4/4)

  • Guna
    26.02.2019 20:55
    Es teikšu ka Pasta ielā nestrādā divi cilvēki. Kādreiz paņem acis rokā. Un kādam tad būtu jābūt termiņam??? Viens mēnesis????? Termiņš ir normāls, tas ka Jums trūkst pacietības tā jau ir Jūsu problēma.
  • Frīdis
    25.02.2019 12:09
    Guna:
    Ko un nav neviena komentāra ka mums to nevajaga???? Kas tad nu negatīvie cilvēki, kas par visu čīkst. Guļat vai????
    ...Guna tā sanāk, akd visi klusē. Lai, tik nesanāk, kā ar citām rekonstrukcijām pasūtītājs noslēdz līgumu iz ilgāku laiku nekā nepeiciešams un tad moka tikai cilvēkus. Kē rekonstruē Pasta ielu, cik tur vispār darbi ir virzījušies. Vai ar līguma izpildes ilgumu nav pārspīlēts? KO teiksi?
  • Guna
    25.02.2019 06:55
    Ko un nav neviena komentāra ka mums to nevajaga???? Kas tad nu negatīvie cilvēki, kas par visu čīkst. Guļat vai????
  • Aldis
    20.02.2019 16:24
    ...forši pilsēta būs sakārtotāka.

Atstājiet komentāru