2024.gada 16. maijs

Edijs, Edvīns

Krustpils pusē, aplī pie tilta, Jēkabpils karogu nomainīs Latvijas karogs

Krustpils pusē, aplī pie tilta, Jēkabpils karogu nomainīs Latvijas karogs

18. novembrī, sagaidot Latvijas valsts simtgadi, Krustpils pusē, aplī pie tilta, plkst.12.00 tiks pacelts Latvijas karogs, nomainot šeit plīvojošo Jēkabpils karogu.

Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Margita Liepiņa sacīja, ka svinīgajā pasākumā piedalīsies Jēkabpils domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis, priekšsēdētāja vietnieki Līga Kļaviņa un Andris Rutko, kā arī pilsētas māksliniece Sanda Mālniece un mediju pārstāvji, jēkabpilieši. Pirms pacelšanas mastā, karogu iesvētīs priesteris Viktors Naglis.

Jēkabpils mēra vietniece Līga Kļaviņa skaidroja, ka ideja nomainīt Jēkabpils karogu ar Latvijas karogu radusies valsts simtgades pasākumu iniciatīvas grupai. Latvijas karogs mastā plīvos līdz valsts simtgadei, pēc tam atkal tiks pacelts Jēkabpils karogs, piebilda Līga Kļaviņa.

Jēkabpils mērs Raivis Ragainis, komentējot šo lēmumu, sarunā ar Radio1.lv sacīja, ka arī no heraldikas viedokļa Latvijas valsts karogs ir primārs un tikai pēc tam vietējās nozīmes, šajā gadījumā Jēkabpils karogs. Patlaban Jēkabpilī arī nekur citviet mastā neplīvo valsts karogs, bet ir Jēkabpils un "sanāk, ka esam tāda kā atsevišķa karaliste". Pēc mēra domām, tas nav pareizi un ir atbalstāms lēmums mastā pacelt Latvijas valsts karogu.

Radio1.lv sazinājās arī ar deputātu Leonīdu Salceviču pēc kura iniciatīvas pirms trim gadiem - 2014.gada 18.novembrī mastā aplī pie tilta pār Daugavu tika pacelts Jēkabpils karogs. Viņs sacīja, ka neatbalsta šo iniciatīvu, jo tā ir sasteigta un plašākai sabiedrībai darīta zināma pēdējā brīdī, bez komentāriem un paskaidrojuma, kāpēc Jēkabpils karogs tiek nomainīts ar Latvijas valsts karogu. Salcevičs piebilda, ka, iespējams, ideja nav slikta un ir atbalstāma, taču viņu pārsteidzot lielā slepenība, kā tas tiek darīts, iepriekš par to nestāstot un neskaidrojot. Stāstam un skaidrojumam par karogu nomaiņu bijis jābut vismaz mēnesi iepriekš, nevis domes vadības šaurā lokā izlemtam jautājumam, neinformējot nedz sabiedrību, nedz deputātus.

Komentāri (0-3/3)

  • pilots
    02.07.2018 18:35
    Salci sāc paklusēt! Veca dziesma! Baudi pensiju ;)
  • Uzzy
    02.07.2018 18:35
    Kāpēc karogs neplīvo uz PILS TORŅA???
  • guest
    02.07.2018 18:35
    Vispār laba ideja būtu uzstādīt pastāvīgi valsts karogu kaut kāda nozīmīga vietā.
    Rīgā diezgan smuki izskatās valsts karogs uz AB dambja. Būtu jauki realizēt projektu kopa ar biedrību "Latvijas karogs".
    Uz mūsu dambja tas arī izskatītos diezgan smuki, pie tam tas būtu labi redzams no tilta.

Atstājiet komentāru