2024.gada 16. maijs

Edijs, Edvīns

Lemjot par kredīta ņemšanu Jēkabpils multifunkcionālās halles būvniecībai, diskusijā deputāti pauž atšķirīgus viedokļus (AUDIO)

Lemjot par kredīta ņemšanu Jēkabpils multifunkcionālās halles būvniecībai, diskusijā deputāti pauž atšķirīgus viedokļus (AUDIO)

Jēkabpils domē ceturtdien notika Finanšu komitejas sēde un pēc tam – domes ārkārtas sēde. Finašu komitejas sēdē tika skatīts lēmumu projekts par aizņēmumu valsts kasē 12 miljoni eiro apmērā multifunkcionālās halles celtniecībai.

Pirms lēmumu projekta apstiprināšanas izvērtās diskusija starp deputātu Leonīdu Salceviču un Jēkabpils mēru Raivi Ragaini. Jēkabpils mērs skaidroja, ka lēmums par aizņēmumu tagad nepieciešams tāpēc, ka citādi iepirkumu komisija bez zināma finansējuma avota nevar pasludināt uzvarētāju konkursā par halles projektēšanu un būvniecību. Šim apgalvojumam oponēja Leonīds Salcevičs.

{play}images/sounds/audio1.mp3{/play}

Pret šo lēmuma projektu balsoja deputāti Leonīds Salcevičs, Aivars Kraps, Māris Dimants, Edgars Lamba un Nikolajs Anuškevičs. Finanšu komitejas sēdē nepiedalījās Kristīne Ozola. Balsojot pret lēmuma projektu deputāts Leonīds Salcevičs uzsvēra, ka viņš nav pret halles būvniecību, ka šo objektu atbalsta un atbalstīs arī turpmāk, bet ir pret procedūru, kā tiek ņemts kredīts halles būvniecībai. Leonīds Salcevičs vairākkārt uzsvēra, ka šobrīd steidzamības kārtā nav jālemj par finansējumu hallei, jo tāds jau ir no valsts. Viņš domes sēdē netika sadzirdēts. Ar balsu vairākumu lēmums tika pieņemts un virzīts uz Jēkabpils domes ārkārtas sēdi, kas notika neilgi pēc Finanšu komitejas sēdes. Arī domes sēdē par šo lēmuma projektu izvērtās diskusijas. Deputāts Kaspars Ģirģens, kas publiski vairākkārt ir paudis viedokli, ka neatbalsta multifunkcionālās halles būvniecību un kredīta ņemšanu šī objekta būvei, vēlējās noskaidrot vai ar šādu aizņēmumu Jēkabpils dome neapdraud budžetu un arī turpmāk spēs veikt savas funkcijas.

{play}images/sounds/audio2.mp3{/play}

Jēkabpils domes izpilddirektors Guntars Gogulis skaidroja, ka multifunkcionālās halles būvniecība pašvaldības finansiālo stāvokli nepasliktinās. 

{play}images/sounds/audio3.mp3{/play}

Jēkabpils domes deputāti ārkārtas sēdē par šo lēmuma projektu balsoja divas reizes, jo pirmajā reizē deputāts Edgars Lamba kļūdījās un nobalsoja par, pēc tam savu balsojumu atsauca. Pirmajā balsojumā, kurš tika atsaukts, no balsošanas atturējās arī deputāts Kaspars Ģirģens. Ja viņš atturētos arī otrajā balsojumā, lēmums netiktu pieņemts. Taču balsojot otro reizi Kaspars Ģirģens nobalsoja par aizņēmuma ņemšanu multifunkcionālās halles būvniecībai, tieši tāpat, kā bija balsojis Finanšu komitejas sēdē. Aizņēmumu multifunkcionālās halles būvniecībai paredzēts ņemt uz 30 gadiem.

Komentāri (0-4/4)

  • Iesaistīta persona
    02.07.2018 18:35
    Rodas apjukums finansu resursos- kas būs ar ģimnāziju un 2. vidusskolu? Tur arī 6 milj no ārienes un 6 milj. pašvaldībai.
    Miljons stadionam bez jēgas, ja netiek nodrošināta infrastruktūra (ģērbtuves, dopinga kontrole, mēdiji utt).
  • ???
    02.07.2018 18:35
    Lūdzu, izskaidrojiet priekš kam ir vajadzīga tāda halle, ja cilvēku Jēkabpilī paliek mazāk???
  • hmm
    02.07.2018 18:35
    Sanāk, kad tieši Kaspara Ģirģena PAR bija noteicošais lēmuma pieņemšanai. Galīgi NESAKRĪT ar KPVLV piekšvēlēšanas solījumiem :)
  • Ginta
    02.07.2018 18:35
    Mēnesī sanāk tieši 33 333, 3333

Atstājiet komentāru