2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Gogulis: Siltumtīklus var vadīt arī persona bez izglītības inženierzinātnēs

Gogulis: Siltumtīklus var vadīt arī persona bez izglītības inženierzinātnēs

Jau vēstījām, ka Jēkabpils pilsētas pašvaldība ir izsludinājusi konkursu uz SIA “Jēkabpils siltums” valdes priekšsēdētāja amatu. Viena no prasībām pretendentiem ir - akadēmiskā augstākā izglītība vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība sociālajās zinātnēs vai inženierzinātnēs.

Radio1.lv Jēkabpils domes izpilddirektoram Guntaram Gogulim lūdza skaidrot, kāpēc pašvaldības izvirzītajās prasībās ir norma, ka siltumtīklus var vadīt arī cilvēks ar augstāko izglītību sociālajās zinātnēs, ja šī uzņēmuma specifika ir inženierzinātnes?

Kā zināms sociālās zinātnes pievērš uzmanību tādam socioloģijas aspektam, kā sabiedrības noslāņošanās, savukārt SIA “Jēkabpils siltums” ir ražošanas uzņēmums siltumenerģijas piegādes jomā, kura darbībai nav nekāda sakara ar procesiem, kas saistīti ar sabiedrības noslāņošanos.(Vikipēdija).

Guntars Gogulis skaidroja, ka atbilstoša līmeņa speciālistu ar augstāko izglītību inženierzinātnēs ir maz, lai paplašinātu pretendentu loku pašvaldība pieļauj, ka uz šo amatu var pretendēt arī personas ar izglītību sociālajās zinātnēs. Turklāt siltumtīklus varot vadīt arī persona bez specifiskām zināšanām šajā jomā, ja vien esot apgūtas vadības prasmes. Tāpat arī viņš noliedza, ka šāda prasība konkursa nolikumā iestrādāta, lai dotu iespēju uz šo amatu pretendēt kādai konkrētai personai, ko pašvaldības vadība vēlētos redzēt šī uzņēmuma vadībā.

Komentāri (0-7/7)

  • Guest
    02.07.2018 18:35
    Un kad Gogulim būs konkurss?
  • Guest
    02.07.2018 18:35
    Nav saprotams, kā šis cilvēks var strādāt izpilddirektora amatā? Cik es saprotu, pašvaldības ir ieinteresētas šāda tipa kadros kā mālniece, sirmovičs, gogulis, lazdāns, hauka un vēl tā ainavu tehniķe.
  • Malka
    02.07.2018 18:35
    Gogula sparnotais gada teiciens. Velk uz balvu.
  • ojārs
    02.07.2018 18:35
    Vai tiešām izbijis bankas filiāles vadītājs spēs tikt galā ar specifisko apkures jautājumu?
  • Ainars
    02.07.2018 18:35
    Kurš nākamais Ragaiņa draugs kāps šajā amatā? Laikam ar inženiera specializāciju neviena nebija :D
  • Vēlētājs
    02.07.2018 18:35
    Nožēlojami, kam amats atkal tiek gatavots??
  • Vīgriezis
    02.07.2018 18:35
    Cik katlu mājas nav uzlidojušas gaisā, jo pietiek viena sīkuma un sekas neatgriezeniskas!

Atstājiet komentāru