2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ēnu diena Jēkabpils pilsētas pašvaldībā

Ēnu diena Jēkabpils pilsētas pašvaldībā

15.februārī Jēkabpils pilsētas pašvaldības vadību un speciālistus “ēnoja” 28 skolēni.

Skolēni Jēkabpils pilsētas pašvaldībā “ēnoja” domes priekšsēdētāju L.Salceviču, Sabiedrisko attiecību, juridisko, dzimtsarakstu, Finanšu un ekonomikas nodaļas, kā arī tūrisma informācijas centra speciālistus un pašvaldības fotogrāfu.

Ēnu diena ir karjeras izglītības akcija, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darbavietu un vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Akcijas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum, kā arī demonstrētu saistību starp izglītību un karjeru, rosinot skolēnus nopietni pievērsties mācībām.

Uzsākot darba dienu ēnotājus uzrunāja Jēkabpils pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs, izstāstot, kas ir pašvaldība, kā tā strādā, kā arī, atbildot uz dažādiem, skolēnu uzdotiem, jautājumiem par pašvaldības darbu. Priekšsēdētājs novēlēja jauniešiem veiksmi profesiju izzināšanā un savas turpmākās karjeras izvēlē. Atlikušo dienas daļu ēnotāji pavadīja pie ēnu devējiem, kur iepazina profesiju specifiku, tipisko darba dienu pašvaldībā, kā arī guva iespēju uzdot sev interesējošus jautājumus.

Jēkabpils pilsētas pašvaldība aicina arī turpmāk jauniešus iesaistīties karjeras izglītības akcijās, un izzināt dažādas profesijas.

Atstājiet komentāru