2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Par nakts patversmes pakalpojumiem Jēkabpilī

Par nakts patversmes pakalpojumiem Jēkabpilī

Jēkabpils Sociālais dienests kopš 2002.gada pilngadīgām personām bez dzīvesvietas vai personām, kuras nonākušas krīzes situācijā nodrošina naktspatversmes pakalpojumus. Naktspatversme atrodas Zaļā ielā 9. Tajā ir paredzētas 22 vietas vīriešiem un 6 vietas sievietēm. Līdz šim vietu skaits ir bijis pietiekams. Pagājušajā ziemā patversmē uzturējās vidēji 18 personas. Šobrīd – 14 personas. Siltākos mēnešos klientu skaits samazinās līdz 10 personām. Kopumā kopš patversmes atvēršanas brīža, tajā ir uzturējušās 524 personas. Naktspatversmē neuzņem personas, kuras atrodas alkohola vai citu apreibinošu vielu ietekmē. Par naktspatversmes pakalpojumiem ir piemērojama samaksa – pašlaik 0,5% no valstī noteiktās minimālās algas jeb 1,85 euro diennaktī.

Trūcīgām personām naktspatversmes pakalpojumi tiek sniegti bez maksas nepārtraukti 60 dienas kalendārā gada laikā. Sākot ar 61. dienu tiek noteikta maksa.

Personas, kuru dzīvesvieta ir deklarēta citas pašvaldības administratīvajā teritorijā, naktspatversmē var uzturēties ne ilgāk par 3 dienām 6 mēnešu laikā, nosakot maksu 3,5 % no valstī noteiktās minimālās algas jeb 12,95 euro.

Naktspatversmes klienti saņem arī bezmaksas vakariņas, savukārt brokastis un veļas mazgāšanas pakalpojumi pieejami par nelielu samaksu.

Atstājiet komentāru