2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils domē atskan trauksmes sirēna un tiek evakuēti darbinieki. Notiek mācības (FOTO)

Jēkabpils domē atskan trauksmes sirēna un tiek evakuēti darbinieki. Notiek mācības (FOTO)

Jēkabpils domē šodien pēc pulksten deviņiem pirmā stāva gaitenī radās piedūmojums un atskanēja trauksmes sirēna. Domes darbinieki tika evakuēti. Šoreiz tā bija mācību trauksme, ko organizēja civilās aizsardzības un valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta speciālisti.

Saskaņā ar mācību leģendu, pašvaldības ēkas pirmajā stāvā bija izcēlies ugunsgrēks un radies piedūmojums. Līdz ar to atskanēja trauksmes sirēna un pašvaldības darbiniekiem bija jāpamet ēka. Civilās aizsardzības un ugunsdzēsības speciālisti vēroja kā notiek evakuācija un, cik operatīvi tā norit.

Pēc evakuācijas pagalmā notika mācības. To laikā domes darbiniekus apmācīja rīkoties ar ugunsdzēšamo aparātu un dzēst liesmas. Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Raščevskis sacīja, ka šādas mācības pašvaldībā notiek vairākas reizes gadā, lai darbinieki iegūtu prasmes kā rīkoties īsta ugunsgrēka laikā. Darbinieki iepriekš netiek informēti par mācībām, lai situāciju un rīcību ugunsgrēka gadījumā pēc iespējas pietuvinātu reāliem apstākļiem.

Pašvaldības vienas pieturas aģentūrā zināja teikt, ka trauksmes brīdī domes ēkā neatradās neviens apmeklētājs. Daži gan tieši tobrīd vēruši domes durvis, taču viņi nav ielaisti, paskaidrojot, ka ir izsludināta trauksme.

Komentāri (0-3/3)

  • Juris
    02.07.2018 18:33
    Vismaz pusi no Domes vajadzēja evakuēt pavisam.
  • 555
    02.07.2018 18:33
    Man arī patiktu tādas aktivitātes!!!
    Vajag ierosināt šādu brīvprātīgu apmācību visiem :)
  • guest
    02.07.2018 18:33
    Visiem prieks,atzimejams notikums:))

Atstājiet komentāru