2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Par ietvju tīrīšanu un jumtu attīrīšanu no sniega, ledus un lāstekām Jēkabpilī

Par ietvju tīrīšanu un jumtu attīrīšanu no sniega, ledus un lāstekām Jēkabpilī

Sākoties ziemas periodam, Jēkabpils pilsētas pašvaldības policija atgādina iedzīvotājiem par saistošajiem noteikumiem, kuri jāievēro, lai pasargātu savu un citu drošību.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības 2013.gada 24.oktobrī Saistošo noteikumu Nr. 51 ”Jēkabpils sabiedriskās kārtības noteikumi” (turpmāk tekstā - Noteikumi) 5.8. punkts nosaka, ka ziemas periodā katru dienu līdz plkst. 08:00 no rīta jāattīra no sniega un ledus 0,75 m platumā un jānokaisa ar pretslīdes materiālu īpašumam piegulošā publiskā lietošanā esošā teritorija – gājēju ietves (izņemot sabiedriskā transporta pieturvietas).

No pienākuma kopt ietvi ir atbrīvotas pašvaldības sociāli aprūpētās personas, kā arī 1.un 2.grupas invalīdi, kuru īpašumā savu patstāvīgo dzīvesvietu nav deklarējusi vai faktiski nedzīvo darbspējīgas personas.

Lai ziemas periodā sargātu savu un citu kājām gājēju veselību un drošību, Jēkabpils pilsētas pašvaldības policija aicina nekustamā īpašuma īpašniekus ievērot noteikumus, jo par minēto prasību neievērošanu noteikts sods – fiziskām personām no 20 euro līdz 35 euro, bet juridiskām personām no 35 euro līdz 70 euro. Noteikumu 5.5.pkt. noteikta atbildība par ēku, saimniecisko būvju jumtu karnīžu, notekcauruļu neattīrīšanu no sniega, ledus un lāstekām vietās, kur tas var apdraudēt cilvēka dzīvību un veselību. Par minēto prasību neievērošanu noteikts sods fiziskām personām no 20 euro līdz 35 euro, juridiskām personām no 35 euro līdz 70 euro.

Pašvaldības policija ir veikusi pirmo reidu un konstatējusi 11 pārkāpumus, tajā skaitā 3 no tiem Rīgas ielā, kur pie ēku jumtiem nebija notīrītas lāstekas, kas varēja apdraudēt cilvēku dzīvību un veselību, jo lāstekas atradās virs pašas ietves, kur pārvietojās gājēji. Pārējie pārkāpumi konstatēti Brīvības, Pasta ielās, kur nenotīrītā sniega dēļ gājēju pārvietošanās pa ietvi bija apgrūtinoša. Pārrunas veiktas un izteikti brīdinājumi visiem iepriekš minēto nekustamo īpašumu īpašniekiem.

Veicot turpmākos reidus, centrālām ielām, protams, tiks pievērsta pastiprināta uzmanība, tomēr arī citas ielas netiks atstātas novārtā un regulāri tiks apsekotas.

Pašvaldības policija aicina iedzīvotājiem būt modriem un sniegt ziņas par bīstamām, no sniega un ledus nenotīrītām ietvēm, no lāstekām nenotīrītām vietām Jēkabpils pilsētā.

Vienlaikus informējam, ka SIA “Jēkabpils pakalpojumi” Jēkabpilī ir izvietojuši konteinerus ar smiltīm, lai iedzīvotājiem būtu iespēja nokaisīt ietves ar pretslīdes materiālu. Smilšu konteineru atrašanās vietas var apskatīt SIA “Jēkabpils pakalpojumi” mājas lapā www.jekabpils-pakalpojumi.lv sadaļā “Aktualitātes”.

Ar Jēkabpils pilsētas pašvaldības 2013.gada 24.oktobra Saistošo noteikumu Nr. 51 ”Jēkabpils sabiedriskās kārtības noteikumi” tekstu var iepazīties Jēkabpils pilsētas mājas lapā www.jekabpils.lv sadaļā „Normatīvie akti”.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības policijas
vecākā inspektore I.OstrovskaFoto: jekabpils.lv

Komentāri (0-6/6)

  • HA
    02.07.2018 18:33
    Šodien gribēju noiet gar domi, bet tavu brīnumu, nevar tikt garām - ir nostiepta norobežojošā lenta! Ejiet, cilvēki pa brauktuvi, lieniet mašīnām zem riteņiem! Lielisks situācijas risinājums!

    Mācamies, mīļie Jēkabpilieši, no domes kungiem un arī stiepjam lentas, nevis mokāmies un tīram ielas!
  • UzzY
    02.07.2018 18:33
    Jēkabpils pilsētas iedzīvotājiem - lai izvairīties no Jēkabpils pilsētas pašvaldības 2013.gada 24.oktobrī Saistošo noteikumu Nr. 51 ”Jēkabpils sabiedriskās kārtības noteikumi” Noteikumu 5.5.pkt.
    Atdaliet bīstamo teritoriju ar brīdinājuma lentīti - kā to dara Brīvības ielā 120.
  • UzzY
    02.07.2018 18:33
    Ziņoju pašvaldības policijai - regulāri (katru ziemas sezonu) tiek pārkāpti Jēkabpils pilsētas pašvaldības 2013.gada 24.oktobrī Saistošo noteikumu Nr. 51 ”Jēkabpils sabiedriskās kārtības noteikumi” Noteikumu 5.5.pkt. Brīvības ielā 120.
  • HA
    02.07.2018 18:33
    A kāpēc pašai domes ēkai lāstekas nav notīrītas un ietve nav nokaisīta ar pretslīdes materiālu? bail garām iet!
  • Marīte
    02.07.2018 18:33
    Man arï liekas, ka pašvaldïba savu atbildíbu par ietvju tīrīšanu ir nekaunïgi pārlikusi uz namīpašnieku pleciem. Ietve taču ir publiski pieejama pilsētvides sastāvdaĺa nevis privātīpašums
  • Kristīne
    02.07.2018 18:33
    Interesanti-kāpēc mēs maksājam zemes nodokli un vēl pašiem jātīra?!debīlisms vnk.
    Nekā nesaku par lāstekām vai sniegu uz jumta,bet ietves...nopietni

Atstājiet komentāru