2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Pašvaldība ņems aizņēmumu Jēkabpils Valsts ģimnāzijas stadiona pārbūvei

Pašvaldība ņems aizņēmumu Jēkabpils Valsts ģimnāzijas stadiona pārbūvei

22.septembra Jēkabpils pilsētas domes sēdē deputāti atbalstīja lēmumu par aizņēmumu izglītības iestādes investīciju projektam – Jēkabpils Valsts ģimnāzijas stadiona pārbūvei.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības šī gada budžetā ieplānota valsts mērķdotācija Jēkabpils Valsts ģimnāzijas sporta laukuma rekonstrukcijai 250000,00 euro apmērā, bet, lai veiktu visus plānotos darbus, nepieciešams papildus finansējums 764742,00 euro.

Jēkabpils Valsts ģimnāzijas stadions uzbūvēts 20.gadsimta 70.gados un nekāda pārbūve līdz šim nav notikusi. Kā informēja pašvaldības Būvniecības un komunālās saimniecības nodaļas būvinženieris Alberts Barkāns, pašreiz stadiona tehniskais stāvoklis ir vērtējams kā kritisks, jo laukumu un skrejceļu segums ir nolietojies, vairākās vietās izveidojušies dažāda rakstura iesēdumi un bedres, lietus ūdens novadīšana no laukuma ir apgrūtināta, uzkrājas ūdens peļķes. Tāpat arī esošais aprīkojums ir morāli un fiziski novecojis.

Jēkabpils pilsētas domes sēdē deputātu vairākums atbalstīja lēmumu, kas paredz ņemt vidējā termiņa aizņēmumu Valsts kasē 764742,00 euro. Aizņēmuma atmaksas termiņš ir 20 gadi. Aizņēmuma pamatsummas un procentu atmaksu garantēt ar pašvaldības budžetu.

Īstenojot Jēkabpils Valsts ģimnāzijas stadiona pārbūvesprojektu, tiks izveidots jauns futbola laukums ar mākslīgo segumu, kam apkārt paredzēts skrejceļš ar 4 celiņiem un sektori dažādiem vieglatlētikas sporta veidiem. Esošais āra basketbola laukums tiks pārcelts un izbūvēts tuvāk ģimnāzijas ēkām. Paredzēts, ka tiks izbūvētas arī skatītāju tribīnes līdz 200 vietām, t.sk. skatītājiem ar īpašām vajadzībām.

Piekļuvi stadiona teritorijai plānots saglabāt esošo– no Rūdolfa Blaumaņa ielas un paredzēts arī izveidot jaunu- uz Zaļo ielu (kā teritorijas avārijas izeja), apkārt laukumam uzstādot jaunu žogu.

 

 

A.Sleže

Jēkabpils pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru