2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Salcevičs piedalās Zemgales Plānošanas reģiona Attīstības padomes sēdē

Salcevičs piedalās Zemgales Plānošanas reģiona Attīstības padomes sēdē

20.septembrī Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs piedalījās Zemgales Plānošanas reģiona Attīstības padomes (ZPRAP) sēdē Kokneses novada pašvaldībā.

Sēdes darba kārtībā klātesošie pilsētu un novadu vadītāji pārrunāja un diskutēja par iespēju pašvaldībām startēt starp reģionu sadarbības programmā URBACT III 2014.-2020.gadam, apskatīja Valsts autoceļu sakārtošanas programmu 2017-2023. gadam, informēja par reģiona labāko uzņēmēju godināšanas pasākumu šī gada novembrī, kā arī pārrunāja Latvijas-Lietuvas-Baltkrievijas un Latvijas - Krievijas pārrobežu sadarbības uzraudzības komitejas aktualitātes.
Noslēgumā Zemgales plānošanas reģionā novadu un pilsētu vadītāji vienojās par nākošajā ZPRAP sēdē izskatāmajiem jautājumiem.

Zemgales Plānošanas reģionā apvienotas 22 pašvaldības, kas pēc reģionālās reformas "aptver" piecus bijušos rajonus: Dobeles, Jelgavas, Bauskas, Aizkraukles un Jēkabpils.

Šobrīd Plānošanas reģionā ietilpst divas republikas nozīmes pilsētas - Jelgava un Jēkabpils - un 20 novadi: Aizkraukles, Aknīstes, Auces, Bauskas, Dobeles, Iecavas, Jaunjelgavas, Jēkabpils, Jelgavas, Kokneses, Krustpils, Neretas, Ozolnieku, Pļaviņu, Rundāles, Salas, Skrīveru, Tērvetes, Vecumnieku un Viesītes novadi, starp kuriem ir trīs reģionālas nozīmes attīstības centri - Aizkraukles, Bauskas un Dobeles pilsētas.

Informāciju publicēšana sagatavoja:
Margita Liepiņa
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Atstājiet komentāru