2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Pilsētā veiks bīstamo un nokaltušo koku zāģēšanu

Pilsētā veiks bīstamo un nokaltušo koku zāģēšanu

Šonedēļ SIA “Jēkabpils pakalpojumi” uzsāks bīstamo un nokaltušo koku izzāģēšanu pilsētas teritorijā. Saskaņā ar Koku novērtēšanas komisijas veikto apsekojumu, plānots nozāģēt 93 kokus.

Lielākais skaits koku - trīsdesmit - tiks nozāģēti Jēkabpils kapu teritorijā, deviņi koki tiks nozāģēti Pils parkā, pieci - Kena parkā, bet pārējie nozāģēšanai paredzētie koki atrodas gar pilsētas ielām un skvēriem. Izteikti dominē gobas un oši, kas slimību un klimatisko apstākļu ietekmē šogad ir strauji nokaltuši.

Iegūtā koksne aptuveni 32 m3 apmērā tiks nogādāta Brīvības ielā 258, Jēkabpilī un tiks izmantota Bērnu un jauniešu centra apkures nodrošināšanai 2016./2017 gadā.

Bīstamo un nokaltušo koku zāģēšanu plānots pabeigt līdz 20.septembrim. Līgumcena par paveikto darbu apjomu veido 8987,60 euro bez PVN.

Informāciju sagatavoja:

Laura Afanasjeva

Jēkabpils pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece

Komentāri (0-2/2)

  • Mikolai
    02.07.2018 18:33
    Vairākus gadus atpakaļ kapos bija atzīmeti sausie koki nožģēšanai. Un tā tas palika. Kopot kapus uz galvas krīt zari. Pat kapos cilvēks nevar būt drošs!!! Kad saksies šie darbi? Par rituāliem ,pieminiekļu uzstādīšanu un citiem pakalpojumiem tiek maksāta liela nauda.
  • vlad..
    02.07.2018 18:33
    kapec pie dzivojamam majam neviens nezage...

Atstājiet komentāru