2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Rīgas svētkos veido animētu video stāstu par Jēkabpili

Rīgas svētkos veido animētu video stāstu par Jēkabpili

No 12-14.augustam Rīgas svētku laikā, Esplanādē ikviens interesents aicināts veidot animētu video stāstu par Jēkabpils ģerboņa rašanos.


Meistaru gadatirgū “Gabaliņš Latvijas” biedrība “Staro 100” organizēs radošās darbnīcas, kurās būs iespēja piedalīties gaismas objekta tapšanā.


Gaismas festivāla “Staro Rīga” radošajās darbnīcā tās dalībnieki tiks aicināti zīmēt zīmējumus un veidojot animētus video stāstus par Latvijas pilsētām, kuru ģerboņos attēloti dzīvnieki vai putni. Latvijā šādas pilsētas ir Jēkabpils, Liepāja, Baldone, Staicele un Viļaka.


Savukārt gaismas festivāla “Staro Rīga” norises laikā no 17-20.novembrim uz ēkām Rīgas pilsētas centrā radošajās darbnīcās radītie zīmējumi atdzīvosies krāsainos video stāstos.


Jēkabpils ģerbonī attēlots sudraba laukumā zem egles uz labo pusi ejošs lūsis dabīgās krāsās. Jēkabpils ģerboņa zīmējumu Heraldikas komisija pieņēma 1924.gada 21.novembrī. Jēkabpils ģerboņa zīmējumam bijusi sava priekšvēsture. Reiz Kurzemes hercogs Jēkabs devies medīt. Ilgi viņš klīdis pa savas hercogistes mežiem, bet medījums nav gadījies. Beidzot viņš nonācis Daugavas krastā un te zem kuplas egles – lūsis. Nomedījis hercogs lūsi un pamanījis, ka tuvumā ir neliela pilsētiņa.

Informāciju publicēšanai sagatavoja:
Margita Liepiņa
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Atstājiet komentāru