2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Domes sēdē lemj par pirmsskolas pedagogu darba algas likmi

Domes sēdē lemj par pirmsskolas pedagogu darba algas likmi

Ceturtdien, 11.augustā, Jēkabpils pilsētas domes sēdē tika pieņemts lēmums no 2016. gada 1.septembra Jēkabpils pirmsskolas izglītības iestāžu (PII) pedagogiem noteikt zemāko mēneša darba algas likmi 680 euro apmērā (par 40 darba stundām nedēļā).

Pedagogu darba algu (darba algas samaksas daļu, kas noteikta, ņemot vērā pedagoga mēneša darba algas likmi un slodzi), katru gadu nosaka izglītības iestādes vadītājs, veicot tarifikāciju uz 1.septembri un 1.janvāri. Tarifikācijās norāda katra pedagoga darba slodzi.

Izvērtējot PII esošo darba laiku, veicot pārrunas ar PII vadītājām un izanalizējot pilsētas budžeta iespējas, plānots arī 2016./2017.mācību gadā, tāpat kā līdz šim, tarificēt 30 stundas nedēļā.

Izmaiņas saistītas ar 2016.gada 5.jūlijā pieņemtajiem Ministru kabineta noteikumiem Nr.445 “Pedagogu darba samaksas noteikumi”,* kas stāsies spēkā 2016.gada 1.septembrī.

Jēkabpils pilsētas pašvaldība ir veikusi aprēķinu par nepieciešamo papildus finansējumu 2016.gada pašvaldības budžetā, lai nodrošinātu plānoto izmaiņu ieviešanu. Nepieciešamā papildus finansējuma apjoms sastāda aptuveni 14 000 euro. Aprēķins tika veikts ņemot vērā valsts mērķdotācijas apjomu pedagogu darba samaksai, kas noteikta likumā “Par valsts budžetu 2016.gadam” laika periodam no 1.janvāra līdz 31.augustam. Taču tas tiks precizēts, kad būs zināms valsts mērķdotācijas apjoms laika periodam no 1.septembra līdz 31.decembrim.

*Pedagogu darba slodze, kas atbilst vienai mēneša darba algas likmei pirmskolas izglītības iestādes pedagogam ir 40 darba stundas nedēļā (tai skaitā 36 darba stundas ar izglītojamiem un 4 darba stundas – sagatavošanās nodarbību vadīšanai).

Noteikumu 43.punkts paredz, ka pirmskolas izglītības pedagogu zemākā mēneša darba algas likme no 2016.gada 1.septembra ir 620 euro. Izglītības iestāžu dibinātāji pirmskolas izglītības pedagogu zemāko mēneša darba algas likmi atbilstoši šo noteikumu 1.pielikumam nodrošina līdz 2017.gada 1.septembrim. Pašvaldības, kuras nevar nodrošināt minēto zemāko mēneša darba algas likmi, no 2016.gada 1.septembra nodrošina pirmskolas izglītības pedagogu (izņemot bērnu no piecu gadu vecuma izglītošanā nodarbinātos pirmskolas izglītības pedagogus) zemāko mēneša darba algas likmi ne mazāku par 560 euro, bet no 2018.gada 1.septembra – atbilstoši Noteikumu 1.pielikumam, t.i. 680 euro.

Informāciju sagatavoja:

Līga Kļaviņa

Jēkabpils pilsētas pašvaldības

Izglītības nodaļas vadītāja

Atstājiet komentāru