2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Dome piešķir finansējumu Krustpils evaņģēliski luteriskajai baznīcai

Dome piešķir finansējumu Krustpils evaņģēliski luteriskajai baznīcai

28.jūlijā Jēkabpils pilsētas domes sēdē deputāti atbalstīja finansējuma piešķiršanu 10 000,00 euro Krustpils evaņģēliski luteriskajai baznīcai torņa un baznīcas jumta seguma nomaiņai.

Jēkabpils pilsētas pašvaldība no Krustpils evaņģēliski luteriskās draudzes priekšnieka V.Stumbiņa pieteikumu konkursam “Kultūrvēsturisko objektu saglabāšana” saņēma šī gada 12.jūlijā. Kopumā konkursam tika saņemti divi pieteikumi. Pieteikumus izskatīja un izvērtēja Pieteikumu vērtēšanas komisijā atbilstoši Jēkabpils pilsētas domes 16.06.2016. apstiprinātajam nolikumam “Nolikums par kultūrvēsturisko objektu saglabāšanu” un tika pieņemts lēmums piešķirt finansējumu Krustpils evaņģēliski luteriskajai baznīcai torņa un baznīcas jumta seguma nomaiņai.

1999.gadā baznīcai pasniegts Eiropas kultūras mantojuma zilais karogs. Tagadējā pārbūvētā celtne ir veidota ampīra stilā. Baznīca ir valsts aizsardzībā un tiek uzskatīta par sakoptāko Valsts nozīmes kultūras pieminekli rajonā, tomēr patlaban baznīcas tornis un jumts ir katastrofālā stāvoklī un tornis sāk brukt.

Krustpils evaņģēliski luteriskā baznīca lūdza pašvaldību finansiāli atbalstīt torņa un baznīcas jumta seguma nomaiņu 10 000,00 euro apmērā, kas nepārsniedz 30% no projekta kopējām izmaksām 2016.gadā. Projekta kopējais finansējums ir 54 140,89 euro.

Baznīcā regulāri notiek ne tikai dievkalpojumi, bet arī dažādi koncerti. Baznīca aktīvi iesaistās pilsētas iedzīvotājiem nozīmīgos pasākumos, piemēram, maijā notiekošajā Muzeju naktī, kad iespējams dievnamu apmeklēt arī naktī un klausīties koncertus, gan pilsētas svētkos un citos pasākumos.

A.Sleže

Jēkabpils pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru