2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Apmeklē sadraudzības pilsētu Mārdu Igaunijā

Apmeklē sadraudzības pilsētu Mārdu Igaunijā

No 15. līdz 16.jūlijam Jēkabpils pilsētas pašvaldības delegācija apmeklēja sadraudzības pilsētu Mārdu Igaunijā.

Pašvaldības delegāciju pārstāvēja Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs, domes priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības jautājumos Aivars Kraps un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Margita Liepiņa.

Delegācija Mārdu pilsētas domē tikās ar pilsētas mēru Vladimiru Arhipovu, mēra vietniekiem, pilsētas sekretāri un atbildīgajiem speciālistiem, kā arī guva ieskatu pašvaldību struktūras, pilsētu attīstības un savstarpējās sadarbības jautājumos. Sarunā Mārdu pilsētas mērs V.Arhipovs izteica pateicību par Jēkabpils pilsētas izrādīto cieņu, apmeklējot sadraudzības pilsētu Mārdu, kā arī aicināja veidot ciešākus ekonomiskos un kultūras sakarus, sekmējot pieredzes un zināšanu apmaiņu starp pašvaldībām.
Tikšanās noslēgumā Jēkabpils domes priekšsēdētājs parakstījās pilsētas viesu grāmatā.

Vizītes turpinājumā nelielā ekskursijā Jēkabpils delegācija iepazinās ar pilsētas plānojumu, kā arī apmeklēja pilsētas svētku ietvaros rīkotos pasākumus.

Mārdu pilsētas svētkos Jēkabpils domes priekšsēdētājs L. Salcevičs, kā arī pilsētas mērs V. Arhipovs pilsētas parkā svinīgi iestādīja liepu, kā savstarpējas draudzības simbolu.

Jēkabpils pilsētas un Mārdu sadarbības līgums noslēgts 2003.gada 16.februārī Jēkabpilī. Lai attīstītu abu pilsētu ekonomiskos sakarus, savstarpēji noslēgtais līgums paredz atbalstīt pārtikas ražotāju un tirdzniecības uzņēmumu sadarbību un sekmēt uzņēmēju pieredzes apmaiņu. Puses apņēmušās realizēt arī kopīgus investīciju projektus pilsētu infrastruktūras sakārtošanai un komunālo pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai.

Informāciju sagatavoja:
Margita Liepiņa
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Atstājiet komentāru