2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Raščevskis: Lai nodrošinātu algu pirmsskolas pedagogiem, pašvaldībai jāatsakās no projektu īstenošanas

Raščevskis: Lai nodrošinātu algu pirmsskolas pedagogiem, pašvaldībai jāatsakās no projektu īstenošanas

Lai nodrošinātu darba algas pielikumu pirmsskolas pedagogiem, kuri strādā ar bērniem līdz četru gadu vecumam ieskaitot, pašvaldībai var nākties atteikties no vairāku iepriekš iecerētu projektu īstenošanas, atzīst Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Raščevskis.

Konkrētus projektus Jēkabpils vicemērs nenosauca, sakot, ka patlaban Jēkabpils Izglītības nodaļas speciālisti sadarbībā ar kolēģiem no Finanšu ekonomikas nodaļas veic aprēķins, cik lieli līdzekļi šīm vajadzībām būs nepieciešami.

"Es saprotu, ka valdībai bija jāpilda solījums par pedagogu algu palielināšanu, kurš tika "muļļāts" jau divus gadus. Taču korekti būtu, ja valdība, uzliekot pašvaldībām par pienākumu jaunas funkcijas, paredzētu to izpildei arī finansiālo segumu. Šajā gadījumā ir lēmums, kurš pašvaldībām jāpilda, bet finansiāla seguma tam nav," norādīja Raščevskis.

Pašvaldības gada budžets jau ir saplānots, un nekādu rezerves līdzekļu, kas varētu tikt izmantoti minētajām vajadzībām, mums arī nav. Pieļauju, ka šāda valdības rīcība varētu radīt nopietnas problēmas daudzām pašvaldībām," teica Raščevskis.

Pēc Jēkabpils vicemēra domām, arī pats šis uzstādījums, kurš paredz, ka vienai pedagogu kategorijai darba algas tiek palielinātas līdz noteiktam līmenim, bet citai - vai nu līdz 620 eiro, vai arī līdz 560 eiro, šķiet nedaudz jocīgs.

Lemt par budžeta grozījumiem, darba algas palielināšanu pirmsskolas pedagogiem, kuri strādā ar bērniem līdz četru gadu vecumam ieskaitot, un avotiem, kur ņemt šīm vajadzībām līdzekļus, pašvaldība paredzējusi augusta beigās.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Komentāri (0-1/1)

  • tieši tā
    02.07.2018 18:32
    Raščevska kungs saka, ka valdībai būtu jāpiešķir papildus finansējums, lai nodrošinātu pirmsskolas pedagogiem algu paaugstinājumu, citādi jāatsakās no dažiem projektiem. Bet vai mums, iedzīvotājiem, valsts papildus naudu izsniedz, lai mēs varētu apmaksāt ik gadus valsts paceltos dažādu nodevu un nodokļu paaugstinājumus un dažādus jaunievedumus? Nē! Mums arī makos naudas ir tik, cik ir. Nākas ģimenes budžetu pārskatīt un atteikties no plānotā. Kā citādi? Tā arī domei vajadzēs no kaut kā atteikties.

Atstājiet komentāru