2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Dome apstiprina nolikumu par kultūrvēsturisko objektu saglabāšanu

Dome apstiprina nolikumu par kultūrvēsturisko objektu saglabāšanu

16.jūnijā Jēkabpils pilsētas domes sēdē deputāti apstiprināja nolikumu par kultūrvēsturisko objektu saglabāšanu.

Nolikums nosaka kārtību, kādā Jēkabpils pilsētas pašvaldība sniedz finansiālu atbalstu to kultūrvēsturisko objektu saglabāšanai, kas iekļauti Jēkabpils pilsētas domes saistošo noteikumu Nr. 6 “Jēkabpils pilsētas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi” 4.pielikuma sarakstā “Aizsargājamo kultūras pieminekļu saraksts”. Pašvaldība finansiālo atbalstu piešķir 2016.gadā konkursa kārtībā baznīcas ēkām, kuras ir valsts nozīmes un vietējās nozīmes arhitektūras pieminekļi, kas iekļauti iepriekš minētajā sarakstā. Pašvaldības finansējums vienam objektam tiek piešķirts ne vairāk kā 30% no kopējā darbu finansējuma, nepārsniedzot 10 000,00 euro.
Pieteikumus, atbilstoši nolikuma nosacījumiem, var iesniegt Jēkabpils pilsētas pašvaldībā līdz šī gada 15.jūlijam.

Kultūras mantojuma nozares misija ir saglabāt kultūras mantojumu kā dzīves kvalitātes nozīmīgu faktoru – aizsargāt un iekļaut mūsdienu dzīves apritē materiālo kultūras mantojumu. Kultūras mantojuma saglabāšana ir gan konkrēto objektu īpašnieku pienākums, gan valsts, pašvaldības un tautas interese. Saglabājot un atjaunojot nozīmīgus kultūras mantojuma objektus, vienlaicīgi tiek uzlabota uzņēmējdarbības vide pilsētā kopumā un pozitīvs iespaids uz tūrisma infrastruktūras un kultūras sfēras attīstību.

Vairāk informācijas par nolikumu un iespēju pieteikties skatīt pašvaldības mājas lapā: www.jekabpils.ls, sadaļā Pašvaldība, Dokumenti, Nolikumi.

 

 

A.Sleže

Jēkabpils pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru