2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Radžu ūdenskrātuves galvenajā peldvietā jau septīto gadu plīvo zilais karogs (FOTO)

Radžu ūdenskrātuves galvenajā peldvietā jau septīto gadu plīvo zilais karogs (FOTO)

Piektdien Jēkabpilī, Radžu ūdenskrātuves centrālajā peldvietā, tika pacelts Zilais karogs. Karoga pacelšanas pasākumā piedalījās arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, kas izteica Jēkabpils pašvaldībai atzinību par sakopto un labiekārtoto peldvietu.

Svinīgajā pasākumā piedalījās arī Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs, priekšsēdētāja vienieki Jānis Raščevskis un Aivars Kraps,  Jēkabpils sporta centra direktors Juris Bobrovs, kā arī sporta centra un pašvaldības darbinieki. karogu mastā uzvilka Leonīds Salcevičs, Juris Bobrovs un Kaspars Gerhards. Paceļoties karogam mastā, spēlēja "Kreicburgas ziķeri", pēc karoga pacelšanas visi pasākuma dalībnieki tika cienāti ar zivju zupu.

Jau ziņots, ka Latvijā Zilā karoga programmu realizē kopš 1998.gada, Jēkabpils pilsētas pašvaldība tajā piedalās no 2010.gada. Zilais karogs ir pasaules populārākais tūrisma ekosertifikāts, kas ir plaši atpazīts gan iedzīvotāju, gan pašvaldību un vides institūciju vidū.

Foto: Sandra Mikanovska un Jānis Lācis

Atstājiet komentāru