2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Izglītības iestāžu vadītāji un uzņēmēji dodas pieredzes apmaiņas braucienā uz Sokolov Podļaski Polijā

Izglītības iestāžu vadītāji un uzņēmēji dodas pieredzes apmaiņas braucienā uz Sokolov Podļaski Polijā

Laikā no 11. līdz 15. aprīlim Jēkabpils vispārējās, interešu un pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāji, kā arī vairāki uzņēmēji, dosies pieredzes apmaiņas braucienā uz Jēkabpils sadraudzības pilsētu Sokolov Podļaski Polijā.

Pieredzes apmaiņas vizītes programmā paredzētas tikšanās ar Sokolov Podļaski pašvaldības vadību un izglītības sfēras speciālistiem, kuru ietvaros Jēkabpils izglītības iestāžu vadītāji tiks iepazīstināti ar izglītības sistēmu Polijā un Sokolov Podļaski, tiks diskutēts par aktualitātēm abu valstu izglītības sistēmās, iespējamajām ideju pārnesēm abu pilsētu ietvaros, kā arī tiks apmeklētas vairākas izglītības iestādes, Kultūras centrs, bibliotēka u.c. objekti.

Uzņēmēji viesosies vairākos Sokolov Podļaski uzņēmumos, piemēram, “Sokolow SA”, kas ir viens no lielākajiem gaļas pārstrādes uzņēmumiem Polijā, “StalFa”, kas ražo metāla konstrukcijas, kā arī apmeklēs Sokolov Podļaski tehnoloģisko parku u.c. uzņēmumus.

Informācijai: Jēkabpils un Sokolov Podļaski sadraudzības līgums tika parakstīts 1992.gada novembrī, bet jaunā redakcijā – 2004.gada 5.maijā. Tas paredz partnersadarbību izglītībā, kultūrā, sporta un atpūtas organizēšanā, uzņēmējdarbībā, sabiedrisko organizāciju aktivitātēs, tūrisma un muzeju darbībā, investīciju plānošanā un realizēšanā.

Informāciju sagatavoja:
Laura Afanasjeva
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece

Atstājiet komentāru