2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils pilsētas pašvaldības policija saņēmusi formastērpus

Jēkabpils pilsētas pašvaldības policija saņēmusi formastērpus

Jēkabpils pilsēts pašvaldības policija beidzot, pēc vairāk kā trīs mēnešu darbības, pagājušās nedēļas nogalē, saņēma formas tērpus. Līdz šim policisti strādāja civilā apģērbā. Pirmais pasākums, kurā Jēkabpils pašvaldības policisti strādāja pilnā ekipējumā bija sestdien notikušie Masļeņicas svētki Vecpilsētas laukumā.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības policijas priekšnieks Indulis Surkulis stāsta, ka formastērpus šuva SIA “VIK” un vienam darbiniekam formastērps izmaksājis aptuveni 800 eiro. Jēkabpils pilsētas pašvaldības policijā ir četri darbinieki.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības policija saņēmusi tā dēvētos lauku formastērpus. Sīkāk par komplektāciju var izlasīt Jēkabpils domes noteiktajā pašvaldības policijas formastērpu lietošanas kārtībā. Uz formastērpiem ir policista vārda iniciālis un uzvārds, kā arī uzraksts “Pašvaldības policija” un Jēkabpils emblēma – lūsis zem egles. Tāpat arī pašvaldības policijai ir palīglīdzekļi – roku dzelži, gāzes baloniņi, metāla steki. Tiekot domāts jau tuvākajā laikā par atļaujas saņemšanu ieroču nēsāšanai.

Jau ziņots, ka no 1.decembra darbu uzsāka Jēkabpils pilsētas pašvaldības policija, kas strādā četru cilvēku sastāvā. Pašvaldības policijas priekšnieka amatā apstiprināts Indulis Surkulis, vecākā inspektore Inga Ostrovska, inspektors Jānis Voiko un inspektors Deniss Borovkovs.

Pašvaldības policijas galvenie uzdevumi ir piedalīties sabiedriskās kārtības nodrošināšanā; novērst administratīvos pārkāpumus un citus likumpārkāpumus; savlaicīgi, vispusīgi, pilnīgi un objektīvi noskaidrot katra administratīvā pārkāpuma lietas apstākļus un atbilstoši savai kompetencei saukt pie atbildības personas, kuras izdarījušas administratīvos pārkāpumus; savas kompetences ietvaros izpildīt administratīvos sodus; normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā sniegt palīdzību iestādēm, privātpersonām un personu apvienībām to tiesību aizsardzībā, kā arī veikt citu normatīvajos aktos noteikto uzdevumu izpildi.

Pašvaldības policija atrodas Jēkabpilī, Brīvības ielā 157, kontakttālrunis: 65231383.

Attēlā: Jēkabpils pilsētas pašvaldības policijas priekšnieks Indulis Surkulis un vecākā inspektore Inga Ostrovska.

 

PIELIKUMS

pie Jēkabpils pilsētas domes

28.01.2016. lēmuma Nr.28

JĒKABPILS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS POLICIJAS DARBINIEKU FORMAS TĒRPU LIETOŠANAS KĀRTĪBA

1.Vispārīgie nosacījumi

1.1. Jēkabpils pilsētas pašvaldības policijas (turpmāk - Pašvaldības policija) darbinieki saskaņā ar šo nolikumu un pēc darba līguma noslēgšanas brīža ir tiesīgi saņemt un atbilstoši prasībām nēsāt formas tērpu.

1.2. Pašvaldības policijas formas tērpa virsdrēbēm ir noteikta melnā krāsa, krekliem zila un balta krāsa.

2.Formas tērpi iedalījums pa sezonām - vasaras un ziemas

2.1. Pašvaldības policijas darbinieku pāreju no/uz vasaras vai ziemas formas tērpa nēsāšanu nosaka Pašvaldības policijas priekšnieks.

2.2. Vasaras formas tērps sastāv no: vasaras cepures ar nagu, ar uzrakstu “pašvaldības policija”, uzvalka vai biksēm/svārkiem, krekla (baltas vai zilas krāsas), t-krekla (balta vai melnas krāsas), krekla ar īsām piedurknēm, sarkana (karmīnsarkana) kaklasaite, melnām kurpēm vai vasaras zābakiem, melnām zeķēm, melnas jostas, dzeltenzaļas atstarojošas vestes, operatīvās vestes.

2.3. Ziemas formas tērps sastāv no: ziemas cepures ar nagu un kokardi vai adītas cepures ar uzrakstu “pašvaldības policija”, siltās virsjakas ar uzrakstu “pašvaldības policija”, uzvalka vai biksēm, pulovera un krekla, zābakiem, pusvilnas melnām zeķēm, melnas jostas, atstarojošas vestes.

3. Aizliegumi Pašvaldības policijas darbiniekiem, nēsājot formas tērpu

3.1. Formas tērpa priekšmetus jaukt ar civilo apģērbu.

3.2. Dienesta pienākumus pildīt netīrā, nekārtīgā, saplēstā negludinātā formas tērpā vai bez atšķirības zīmēm.

4. Pašvaldības policijas atšķirības zīmes izvietojums uz formas tērpa

4.1. Atšķirības zīmes vienādi izvietojamas uz vasaras un ziemas formas tērpa.

4.2. Uzšuve ar Jēkabpils pilsētas ģērboni un uzrakstu “pašvaldības policija” izvietojama uz formas tērpa kreisās piedurknes, 60 mm attālumā no pleca līnijas nošuves.

4.3. Uzšuve ar Pašvaldības policijas darbinieka uzvārdu un vārda pirmo burtu izvietojama uz formas tērpa krūts labajā pusē.

4.4. Uzšuve ar uzrakstu “pašvaldības policija” formas tērpam izvietojama krūts kreisajā pusē.

4.5. Cepurei priekšā pa vidu uzraksts “pašvaldības policija ”.

5. Pašvaldības policijas amata atšķirības zīmes

5.1. Pašvaldības policijas darbinieks atbilstoši ieņemtajam amatam nēsā uz formas tērpa uzplečiem atšķirības zīmes (skat. tabulu nr.1):

5.1.1. Priekšnieks – trīs lielas sešstūra zvaigznes (izšūtas zelta krāsā) izvietotas vienā rindā gareniski pa uzpleča vidu;

5.1.2. Vecākais inspektors – trīs mazas (izšūta zelta krāsā) sešstūru zvaigznes ar sešiem maziem stariem izvietotas pa vidu uzplečiem;

5.1.3 Inspektors - divas mazas (izšūta zelta krāsā) sešstūru zvaigznes ar sešiem maziem stariem izvietotas pa vidu uzplečiem;

5.1.4. Vecākais kārtībnieks – trīs zeltītas joslas, izvietotas uzpleču malā;

5.1.5. Kārtībnieks – divas zeltītas joslas, izvietotas uzpleču malā.

6. Pašvaldības policijas darbinieku formas tērpa apgādes norma un nēsāšanas laiks

6.1. Pašvaldības policijas darbinieki, kuri ieņem amatus un kam noteikta amata pakāpe saņem bezmaksas formu: (skat. tabulu nr.2).

7. Rīcība ar Pašvaldības policijas darbinieku formas tērpu

7.1. Formas tērpa priekšmeti, ja tie neatkarīgi no nēsātāja ir kļuvuši nēsāšanai nederīgi līdz nēsāšanas termiņa izbeigšanai, tad, atsevišķos gadījumos tiek pieņemts Pašvaldības policijas priekšnieka lēmums par tā ātrāku atjaunošanu, pamatojoties uz Pašvaldības policijas darbinieka ziņojuma un aktu, ko sastāda Izpilddirektora izveidota komisija;

7.2. Ja kāds formas tērpa priekšmets nēsātāja vainas dēļ ir kļuvis nēsāšanai nederīgs vai pazaudēts, tad to Pašvaldības policijas darbinieks iegādājas no saviem līdzekļiem.

7.3.Pašvaldības policijas darbinieks, izbeidzot darba tiesiskās attiecības nodod formu Jēkabpils pilsētas pašvaldībai.

Tabula Nr.1

Atšķirības zīmes

Pašvaldības policijas amata pakāpju atšķirības zīmes

appr

 apoldarb

Tabula Nr.2

Pašvaldības policijas darbinieku formas tērpa apgādes norma un nēsāšanas laiks

Nr.p.k. Priekšmeta nosaukums Skaits (gab.) Nēsāšanas laiks (gadi)
  Vasaras cepure ar nagu 2 2
  Ziemas cepure ar nagu 1 4
  Adīta cepure 1 2
  Uzvalks 1 3
  Ziemas virsjaka 1 3
  Ziemas bikses 1 3
  Pulovers 1 2
  Vējjaka 1 3
  Lauku forma 1 1
  Vasaras bikses 1 1
  Svārki 1 1
  Krekls (zils) ar īsām un garām piedurknēm 2 1
  Krekls (balts) ar īsām garām piedurknēm 2 1
  T- krekls balts un melns 2 1
  kaklasaite (karmīnsarkana) 1 1
  kurpes 1 1
  zābaki (ziemas) 1 2
  zābaki 1 2
  šalle 1 5
  cimdi 1 2
  siksna 1 3
  operatīvā veste 1 4
  atšķirības zīmes izsniedz kopā ar formas tērpu vai atsevišķi

2 komplekti

katram

3

Atstājiet komentāru