2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Kaspars Skruzmans: Jēkabpils attīstībā vēl daudz darāmā

Kaspars Skruzmans: Jēkabpils attīstībā vēl daudz darāmā

Jēkabpils domes deputāts Kaspars Skruzmans Jēkabpils pilsētas pašvaldības Tautsaimniecības un attīstības komiteju vada jau trīs gadus un kā pats atzīst daudz ir paveikts pilsētas labā, bet vēl tikpat daudz ir darāmā.

 “Komitejas galvenie risināmie jautājumi ir tie, kas skar komunālo saimniecību un dažādus saimnieciskos jautājumus. Šos jautājumus komiteja saņem gan no pašvaldības atbildīgajiem speciālistiem, gan no deputātiem, gan daudzu jautājumu risināšu rosinu es pats, kā arī idejas iesniedz iedzīvotāji un uzņēmēji. Mēs jautājumus izskatam un virzam tālāk uz finanšu komiteju un domes sēdi, kur tiek pieņemts galējais lēmums,” saka Kaspars Skruzmans.

 Viņš piebilst, ka visi jautājumi, kas skar pilsētas attīstību un nonāk komitejā ir nozīmīgi. Pērn lielākie realizētie projekti ir Jēkabpils 3.vidusskolas ēdināšanas bloka, dienesta viesnīcas rekonstrukcija, kurā no nodokļu maksātāju naudas ieguldīts miljons trīssimts eiro, kā arī stadiona renovācija.

 “Skolām mēs pievēršam pastiprinātu uzmanību un arī šogad to attīstībā tiks ieguldīti līdzekļi. Tuvākajā laikā uzsāksim skolu reformu un šai aktivitātei ir pieejami valsts līdzekļi četru miljonu eiro apmērā. Šeit mēs esam paredzējuši plašu programmu skolu infrastruktūras sakārtošanai. Ieguldījumi tiks veikti Jēkabpils valsts ģimnāzijā, kur veiksim iekšdarbus, stadiona un sporta zāles rekonstrukciju, kas nav renovēta, kopš uzcelšanas. Papildus paredzēti plaši remontdarbi Jēkabpils 2.vidusskolā dienesta viesnīcas atjaunošanā,” stāsta Kaspars Skruzmans.

 Viņš teic, ka pēdējā Tautsaimniecības un attīstības komitejas sēdē tika atbalstīts jaunu un aktīvu jēkabpiliešu priekšlikums, izvietot atrakciju aktīva dzīvesveida piekritējiem - "Ūdens katapultu” Radžu ūdenskrātuvē. Pašvaldība nemitīgi pievēršot uzmanību Jēkabpils Mežaparka attīstībai, ir izveidota kameršļūkšanas trase, ko var izmantot gan mazi, gan lieli visos gadalaikos. Arī nākotnē turpinās Mežaparka attīstību. Te varētu izveidot kādu veloceliņu vai kartinga trasi, bet tas viss esot saistīts ar lieliem ieguldījumiem, ja būs pieejams Eiropas finansējums, tad šīs idejas varēs realizēt.

 Kaspars Skruzmans norāda, ka vēl viens objekts pie kura attīstības strādā pašvaldība ir Kena parks. Šeit izteikta rosība notikusi pēdējo triju gadu laikā, kad ir labiekārtoti celiņi, ierīkots apgaismojums, izvietots bērnu rotaļu laukums. Līdz tam šī vieta pilsētā bijusi neomulīga. Priecējot tas, ka pēdējos gados ir spēts pašvaldības budžetā atrast, varbūt ne lielus, tomēr līdzekļus Kena parka labiekārtošanai un attīstībai.

 “Strādāsim pie tā, lai Kena parkā varētu izveidot ne tikai bērniem, bet arī vecākiem patīkamu atpūtas vietu, piemēram, kafejnīcu. Šogad pašvaldības budžetā Kena parka attīstībai ir paredzēti 100 000 eiro. Vēl nav lemts, kā šos līdzekļus izlietosim, bet mans redzējums ir, ka jāsakārto tiltiņš, kas ved pār dīķi, jāsakopj dīķis, jāstrādā pie apgaismojuma uzlabošanus, paredzēts izvietot āra trenežierus un paplašināt bērnu rotaļu laukumus. Vēl Kena parkā būtu jāatjauno tualete. Protams, nedrīkstam aizmirst, ka pilsētā ir arī citi parki un skvēri, kurus arī nepieciešams labiekārtot,” savu attieksmi pauž Kaspars Skruzmans.

 Vēl viena vieta, ko turpinām attīstīt ir Daugavas promenāde. Šajos trijos gados, kopš tautsaimniecības komiteju vada Kaspars Skruzmans, pastiprināta vērība ir pievērsta Daugavas promenādes un Daugavas krastu sakopšanai. Pirms dažiem gadiem ar Daugvas krastu sakopšanu Jēkabpilī nodarbojās tikai entuziasti, tagad sakopšanu veic pašvaldība gan Daugavas kreisajā, gan labajā krastā. Tur tiek izcirsti krūmi, izveidotas uzbrauktuves. Šovasar promende tiks asfaltēta līdz Celtnieku ielas mikrorajonam un to varēs izmantot arī riteņbraucēji. Tāpat arī paredzēts veikt abu krastu promenādes apskaņošanu, lai pasākumu laikā visiem būtu laba dzirdamība, jo pēdējie pasākumi, kad vairākas lietas nenotika pec programmas, pierādot, ka tas ir nepieciešams.

 “Pēdējo triju gadu laikā esmu aktualizējis graustu novākšanas programmu un daudzi jau ir nojaukti gan vecā degvielas uzpildes stacija Rīgas un Zīlānu ielas krustojumā, gan grausti Rīgas ielā, braucot Daugavpils virzienā. Šajās vietās vairs nekas neatgādina par degradētu vides ainavu un nesakoptu teritoriju. Nojaukta arī vecās mūzikas skolas ēka Pormaļa ielā un vecais šķūnis pie Mākslas skolas. Tuvākās nākotnes plānos ir nojaukt daudzdzīvokļu ēku Madonas ielā 53A. Tas būs pilotprojekts lielo daudzdzīvokļu ēku graustu nojaukšanā,” savos plānos dalās Kaspars Skruzmans.

 Kaspars Skruzmans norāda, ka turpinot pilsētas attīstību, šovasar paredzēts arī labiekārtot Bebru ielas mikrorajonu.

 “Uzskatu, ka pilsētas attīstības dinamika varētu būt vēl straujāka, jo pašvaldībai ir pieejami resursi un saprātīgi rīkojoties to iespējams panākt. Runājot par attīstību, jāpiebilst, ka līdzīgi attīstās arī citas pilsētas un Jēkabpils uz to fona īpaši neatšķiras. Viens no jautājumiem, kas jāsakārto ir apkures problēmas, iedzīvotājus uztrauc lielie rēķini. Esam daudz izdarījuši siltumrtrašu rekonstrukcijā, nomainot 90 procentus siltumtrases. Taču rēķinu izmaksu mazināšanā, ir vēl daudz darāmā,” secina Kaspars Skruzmans.

 Saistīta ziņa: Kaspars Skruzmans: Jēkabpils attīstībā vēl daudz darāmā (AUDIO)

Atstājiet komentāru