2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils domes deputāti par darbu tautas labā saņem līdz 430 eiro mēnesī

Jēkabpils domes deputāti par darbu tautas labā saņem līdz 430 eiro mēnesī

Vairāki jēkabpilieši sarunā ar Radio1.lv interesējās, cik liela ir Jēkabpils domes deputātu alga. Šo jautājumu uzdevām Jēkabpils domes priekšsēdētājam Leonīdam Salcevičam.

Viņš sacīja, ka uzskaitīt precīzi visas darba stundas, kuras deputāts veic savu vēlētāju labā nav iespējams, jo tikšanās ar vēlētājiem notiekot arī dažādos pasākumos darbadienu vakaros vai brīvdienās, notiekot arī individuālas tikšanās ar iedzīvotājiem. Tāpat arī deputāti apmeklējot komiteju un komisiju sēdes, vairāki no viņiem ir šo komiteju un komisiju vadītāji, piedaloties domes sēdēs, veltot laiku iedzīvotāju pieņemšanai un viņu jautājumu risināšanai. Tapēc ir pieņemts un noteikts kopīgs nostrādāto stundu skaits par kuru var saņemt atalgojumu. Mēnešalgas apmērs deputātiem tiek rēķināts, saskaņā ar nolikumu, kurš paredz, ka deputāti saviem pienākumiem mēnesī velta 80 darba stundas un deputāta mēnešalgas apmērs nedrīkst pārsniegt 430 eiro. Deputātu nostrādāto stundu uzskaiti veic Vienas Pieturas Aģentūra.

Oficiālais skaidrojums, ko no pašvaldības saņēma Radio1.lv par Jēkabpils domes deputātu algām vēsta: “Mēnešalgas apmērs deputātiem noteikts Jēkabpils pilsētas pašvaldības iestādēs strādājošo darba samaksas, sociālo garantiju un atvaļinājumu nolikumā, kurš izdots saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu. Mēnešalgas apmēru deputātiem nosaka proporcionāli nostrādātajam laikam, uzskaitot deputāta nostrādātās stundas domes sēdēs, komiteju sēdēs, veicot citus deputāta pienākumus. Citu deputāta pienākumu veikšanai tiek noteikts apmaksājamais stundu skaits – 80 stundas. Stundu uzskaiti veic Vienas Pieturas Aģentūra. Deputāta mēnešalgas stundas tarifa likme tiek aprēķināta nolikuma noteikto koeficientu 1,2(Domes deputātiem tiek noteikta mēnešalga Centrālās statistikas pārvaldes oficiālajā statistikas paziņojumā publicēto valstī strādājošo aizpagājušā gada mēneša vidējās darba samaksas apmēru, kas noapaļots pilnos euro un kam piemērots koeficents 1.2) reizinot ar mēneša vidējās darba samaksas apmēru un dalot ar 160. Deputātu mēnešalga nedrīkst pārsniegt 430 euro (šī summa ir noteikta no 1.04.2015. Iepriekš (1.01.2014) deputātu mēnešalgas apmērs bija 288,-euro).”

Foto: jekabpils.lv

Komentāri (0-3/3)

  • vizstra
    02.07.2018 18:32
    Kā ta nestrādā! 4h stundā izdomāja jaunu metodi, kā iekasēt no iedzīvotājiem samaksu par karstā ūdens izlietošanu. Moto: Viens par visiem, visi pret vienu!"
  • klakla
    02.07.2018 18:32
    tik maz? nav jau brinums ka jazog lai smalki dzivotu
  • Niks
    02.07.2018 18:32
    Par pusslodzi - 430? Uz rokas? Un ko var izdarīt strādājot 4h dienā? :)

Atstājiet komentāru