2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Noslēdzas Jēkabpils pilsētas 5.zinātniski pētniecisko darbu konkurss

Noslēdzas Jēkabpils pilsētas 5.zinātniski pētniecisko darbu konkurss

Otrdien, 1.martā, notika Jēkabpils pilsētas 5.zinātnisko darbu konkurss. Tā mērķis ir rosināt Jēkabpils pilsētas pašvaldības izglītības iestāžu izglītojamos veikt pētījumus par Jēkabpils pilsētu.

Konkursā 1.vietu ieguva Kirils Veļikijs (Jēkabpils 3.vidusskola, darba vadītāja Ilona Bičole) par zinātniski pētniecisko darbu “Strūves parka zinātniskā un kultūrvēsturiskā nozīme” un Ēriks Ozols (Jēkabpils Valsts ģimnāzija, darba vadītāja Anita Vītola, konsultante Skaidrīte Ozoliņa) par darbu “Jēkabpils Tautas teātra vēsture”.

2.vietu konkursā ieguva Artjoms Soboļevs (Jēkabpils Valsts ģimnāzija, darba vadītāja Sandra Turkupole) par darbu “Dzelzs (II) jonu koncentrācija Jēkabpils dzeramajā ūdenī” un Dmitrijs Lukašonoks (Jēkabpils 2.vidusskola, darba vadītāja Tatjana Zdanova) par darbu “Redzes uzlabošana un profilakse Jēkabpils 2.vidusskolā”.

3.vietu Zinātniski pētniecisko darbu konkursā ieguva Rūdolfs Studāns (Jēkabpils Valsts ģimnāzija, darba vadītāja Pārsla Stirna) par darbu “Zaļās domāšanas popularitāte pakalpojumu sniedzēju uzņēmumos Jēkabpilī” un Sindija Streņģe (Jēkabpils Valsts ģimnāzija, darba vadītāja Pārsla Stirna, konsultante Diāna Meiere) par darbu “Sēņu sugu daudzveidība Jēkabpils Meža parkā”.

Veicināšanas balvu ieguva Ieva Geidāne (Jēkabpils Valsts ģimnāzija, darba vadītāja Elvīra Viļume) par darbu “Vecticībnieku ieguldījums koka ēku būvniecībā Jēkabpils pilsētā”. Konkursā piedalījās arī Zane Rautiņa (Jēkabpils Valsts ģimnāzija, darba vadītāja Inga Ermansone) ar darbu “Jauniešu līdzdalība Jēkabpils kultūras dzīves veidošanā).

Šogad konkursam iesniegti astoņi darbi dažādās jomās – astronomija, kulturoloģija, socioloģija, bioloģija un ķīmija. Visvairāk zinātnisko darbu iesniegts no Jēkabpils Valsts ģimnāzijas audzēkņiem.

Informāciju sagatavoja:
Lāsma Skļarska
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas
Jaunatnes lietu speciāliste

Atstājiet komentāru