2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Namu pārvalde uzsākusi sadarbību ar AS “Kredītinformācijas birojs”

Namu pārvalde uzsākusi sadarbību ar AS “Kredītinformācijas birojs”

Starp Privatizējamais SIA JK Namu pārvalde (Namu pārvalde) un AS “Kredītinformācijas birojs” (Kredītbirojs) 2015.gada 16.novembrī tika noslēgts līgums par dalību Kredītbiroja sistēmā. Līguma nosacījumi paredz, ka Namu pārvalde nodos Kredītbirojam ziņas par fiziskām un juridiskām personām, kurām ir nenokārtotas parādsaistības ar Namu pārvaldi par dzīvojamās mājas kopīpašuma pārvaldīšanu un apsaimniekošanu vai dzīvojamās telpas īri un saņemtajiem pakalpojumiem. Savukārt Kredītbirojs, pamatojoties uz saņemtajām ziņām, veidos personu kredītvēsturi, tādējādi ļaujot citiem Kredītbiroja sistēmas dalībniekiem novērtēt potenciālā klienta spēju uzņemties finansiālas saistības.

Tas nozīmē to, ka turpmāk citi preču un pakalpojumu sniedzēji, kas ir Kredītbiroja sistēmas dalībnieki, varēs saņemt informāciju par personām, kurām ir parāds par dzīvokli un izvērtēt, vai attiecīgajai personai, piemēram, izsniegt kredītu vai preci līzingā.

Projekta mērķis ir veicināt Namu pārvaldes negodprātīgo klientu parādsaistību izpildi. Nedrīkstētu būt tāda situācija, ka dzīvokļa īpašnieks/īrnieks nenorēķinās par saņemtajiem pakalpojumiem, kas kopumā ietekmē arī visus mājas iedzīvotājus - netiek pilnvērtīgi un savlaicīgi veidoti uzkrājumi remontdarbu veikšanai u.tml., tai pat laikā parādniekam iegādājoties dārgu televizoru, jaunu viedtālruni vai pat automašīnu, izmantojot nomaksas iespēju.

Sākot jau ar 2016.gada februāra mēnesi Namu pārvalde periodiski nodos informāciju Kredītbirojam par tiem uzņēmuma klientiem, kuru parādsaistības izveidojušās 3 un vairāk mēnešu periodā. Savukārt informācija par tiem klientiem, kuriem ir noslēgta un spēkā esoša Vienošanās par pakāpenisku parāda atmaksu, Kredītbirojam netiks nodota.

Sadarbība ar Kredītbiroju tiks veikta Kredītinformācijas biroju likuma noteiktajā kārtībā.

Atstājiet komentāru