2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Aicina iedzīvotājus un uzņēmējus pieteikties nekustamā īpašuma nodokļa atlaidēm

Aicina iedzīvotājus un uzņēmējus pieteikties nekustamā īpašuma nodokļa atlaidēm

Jēkabpils pilsētas pašvaldība aicina iedzīvotājus un uzņēmējus pieteikties nekustamā īpašuma nodokļa atlaidēm, kas piemērojamas no 2016. gada 1.janvāra.

Informējam, ka Jēkabpils pilsētas dome 17.12.2015. apstiprināja saistošos noteikumus Nr.37 "Noteikumi par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtību Jēkabpils pilsētas pašvaldībā".

Saistošie noteikumi nosaka nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtību un nosacījumus, nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju kategorijas, kurām piešķirams atvieglojums un tām atbilstošo atlaižu apmērus, kā arī tiek noteikti nekustamā īpašuma objekti, kuriem ir piemērojamas atlaides.

Nodokļa atvieglojumu var saņemt persona, kurai nav nekustamā īpašuma nodokļa parādu vai citu parādsaistību pret Jēkabpils pilsētas pašvaldību. Nodokļa atlaidēm var pietiekties fiziskas personas, kurām taksācijas gada 1.janvārī ir 70 vai vairāk gadu un I vai II grupas invalīdi, ja šo personu deklarētā dzīvesvieta laikā no iepriekšējā gada 1.janvāra ir nekustamajā īpašumā, par kuru tiek piešķirts nodokļa atvieglojums. Atvieglojumi tiek piešķirti par individuālajām dzīvojamām mājām un tām piekritīgo zemi.

Trūcīgām un maznodrošinātām personām nodokļa atvieglojumu piešķir, pārbaudot Sociālās palīdzības administrēšanas informatīvās sistēmas (SOPA) datus un nosūtot nodokļa maksāšanas paziņojumu.

Nodokļa atlaidēm var pieteikties arī saimnieciskās darbības veicēji, kuri vasaras sezonā nodarbina Jēkabpils vispārizglītojošo skolu skolēnus, kuru deklarētā dzīvesvieta ir Jēkabpils pilsētā, komersanti, kuru īpašumā ir rūpnieciskās ražošanas ēkas, ja tajās notiek pamatdarbība, Jēkabpilī reģistrētie komersanti, kuri sev piederošās ēkās veic uzņēmējdarbību (izņemot azartspēļu organizēšanu, telpu iznomāšanu) un iepriekšējā gadā nodarbināja vismaz sešus Jēkabpils pilsētas iedzīvotājus, iepriekšējā taksācijas gadā izveidoti komersanti, kas gadā vidēji nodarbinājuši ne mazāk kā sešus darbiniekus, biedrības vai nodibinājumi par Jēkabpils pilsētas pašvaldībai piederošu nekustamo īpašumu, ja tas tiek izmantots biedrības vai nodibinājuma darbības nodrošināšanai.

2015.gadā nekustamā īpašuma nodokļa atlaides saņēma 527 fiziskas un juridiskas personas par kopējo summu 20 851,90 euro.

Lai saņemtu nekustamā īpašuma nodokļa atlaidi, Jēkabpils pilsētas pašvaldības Vienas pieturas aģentūrā ir jāiesniedz iesniegums, kurā jānorāda informācija par nodokļa maksātāju, nekustamā īpašuma objekta adrese un kadastra numurs, kā arī jānorāda atlaides saņemšanas pamatojums, saskaņā ar saistošajos noteikumos ietvertajiem nosacījumiem. Iesnieguma veidlapa pieejama Vienas pieturas aģentūrā, Brīvības ielā 120, kā arī Jēkabpils pilsētas pašvaldības mājas lapā www.jekabpils.lv.

Sīkāk par personu grupām, kas var pieteikties atlaidēm, nepieciešamajiem dokumentiem, pieteikuma iesniegšanas, izskatīšanas un apstiprināšanas kārtību un termiņiem skatīt 17.12.2015. saistošajos noteikumos Nr.37 "Noteikumi par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtību Jēkabpils pilsētas pašvaldībā", kas pieejami Jēkabpils pilsētas pašvaldības mājas lapā www.jekabpils.lv sadaļā „Pakalpojumi”.

Jautājumu gadījumā zvanīt Jēkabpils pilsētas pašvaldības Finanšu ekonomikas nodaļas speciālistiem pa tālruni 65207312 vai 65207424.

Informāciju sagatavoja:
Laura Afanasjeva
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece

Atstājiet komentāru