2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Informācija diabēta pacientiem

Informācija diabēta pacientiem

Cukura diabēts ir hroniska slimība, kas rodas, ja aizkuņģa dziedzeris neizstrādā pietiekami daudz insulīna vai organisms nespēj to efektīvi izmantot. Rodas traucējumi ogļhidrātu, tauku, olbaltumvielu, ūdens un minerālvielu maiņā. To papildus veicina fiziskas aktivitātes trūkums un uzturs.

Cukura diabēta kontrolei un drošai pārliecībai vajadzīgi četri balsti – veselīga diēta, glikozes līmeņa kontrole, atbilstošas medikamentu devas un fiziskā slodze. Tikai šie četri balsti var būt pamats veselīgai dzīvei ar cukura diabētu.

Uztura plānošanas ieteikumi neatšķiras no vispārējām veselīga uztura rekomendācijām. Pie pareiza uztura nosacījumiem ir strādājusi arī Latvijas Diabēta federācija. Pacientiem ar cukura diabētu ir iespēja iegūt zināšanas pareizas ēšanas nosacījumiem stundu gadā bezmaksas konsultācijā uztura speciālistes Baibas Grīnbergas vadībā.

Uz konsultāciju pie uztura speciālistes diabēta pacientiem nepieciešams endokrinologa vai ģimenes ārsta nozīmējums.

Pēc nozīmējuma saņemšanas pacients konsultācijai vēlamo laiku saskaņo ar uztura speciālisti Baibu Grīnbergu pa tālruni 29158362.

Uztura speciāliste Baiba Grīnberga diabēta pacientus konsultēs :

SIA „Jēkabpils reģionālā slimnīca ” ambulatorās daļas 165. kabinetā.

Konsultāciju dienas:

11.februāris un 23.februāris;

2.marts, 16.marts un 29.marts.

Informāciju sagatavoja Žanete Tiltiņa, veselības veicināšanas un Nacionālā veselīgo pašvaldību tīkla (NVPT) koordinatore Jēkabpils pilsētas pašvaldībā

Atstājiet komentāru