2024.gada 8. maijs

Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Stājušās spēkā izmaiņas saistošajos noteikumos “Par materiālo atbalstu Jēkabpils iedzīvotājiem”

Stājušās spēkā izmaiņas saistošajos noteikumos “Par materiālo atbalstu Jēkabpils iedzīvotājiem”

2016.gada 1.janvārī stājās spēkā grozījumi Jēkabpils pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr.31 “Par materiālo atbalstu Jēkabpils iedzīvotājiem”.

Izmaiņas paredz paaugstināt bērna piedzimšanas pabalsta apmēru līdz 100 euro, svētku pabalstu simts gadu jubilejā līdz 150 euro un svētku pabalsta apmēru politiski represētajām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem paaugstināt no 28,46 līdz 60 euro.

Tāpat izmaiņas paredz paplašināt atvieglojumu maksas par izglītojamā ēdināšanu pirmsskolas izglītības iestādē un brīvpusdienu saņēmēju loku, papildinot to ar izglītojamajiem, kuri apgūst speciālās izglītības programmu Jēkabpils pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības vai speciālās izglītības iestādē vai speciālajā klasē, kā arī turpmāk atvieglojumu maksa par izglītojamā ēdināšanu pirmsskolas izglītības iestādē tiek noteikta vienādā apmērā, nediferencējot daudzbērnu ģimenes pēc bērnu skaita tajās, kā tas bija līdz šim.

Saistošo noteikumu 14. punkts paredz, ka atvieglojumus maksai par izglītojamā, kurš apmeklē Jēkabpils pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi, ēdināšanu piešķir 100 % apmērā no Jēkabpils pilsētas domes noteiktās maksas izglītojamajam no daudzbērnu ģimenes un izglītojamajam, kurš apgūst speciālās izglītības programmu speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē vai grupā.

Tiem vecākiem, kuri jau rakstījuši iesniegumus Jēkabpils pilsētas pašvaldībai ar lūgumu piešķirt atvieglojumus maksai par izglītojamā ēdināšanu pirmsskolas izglītības iestādē un ir saņēmuši 50% atlaidi, atkārtoti iesniegumi nav jāraksta. Sākot ar 1.janvāri, šiem bērniem tiks nodrošināta bezmaksas ēdināšana Jēkabpils pirmsskolas izglītības iestādēs.

Saistošo noteikumu 17. punkts nosaka, ka brīvpusdienas 100 % apmērā piešķir izglītojamajam līdz 19 gadu vecumam no daudzbērnu ģimenes, kurš apgūst pamatizglītības vai vispārējās vidējās izglītības programmu, un izglītojamajam, kurš apgūst speciālās izglītības programmu Jēkabpils pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestādē vai vispārējās izglītības iestādes speciālās izglītības klasē. Savukārt brīvpusdienas 50 % apmērā piešķir izglītojamajam līdz 19 gadu vecumam no daudzbērnu ģimenes, kurš apgūst pamatizglītības vai vispārējās vidējās izglītības programmu, un izglītojamajam, kurš apgūst speciālās izglītības programmu Jēkabpils pilsētas pašvaldības teritorijā esošajā citas pašvaldības vispārējās izglītības iestādē vai vispārējās izglītības iestādes speciālās izglītības klasē.

Stājoties spēkā izmaiņām, ir ieviests arī jauns pabalsta veids – pabalsts izglītojamajiem, kuriem noteiktas mācības mājās. Tiesības saņemt pabalstu ir Jēkabpils pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības vai speciālās izglītības iestādes vai speciālās izglītības klases izglītojamajam no daudzbērnu ģimenes, kurš apgūst pamatizglītības vai vispārējās vidējās izglītības programmu, un izglītojamajam, kurš apgūst speciālās izglītības programmu, ja mācības tiek organizētas mājās Ministru kabineta noteiktajā kārtībā.

Saskaņā ar šiem noteikumiem tiesības saņemt materiālo atbalstu, izņemot ikmēneša pabalstu aizgādņiem, ir ģimenei vai atsevišķi dzīvojošai personai, kuras pamata dzīvesvieta deklarēta Jēkabpils pilsētā.

Saistošie noteikumi nosaka, ka daudzbērnu ģimene ir ģimene, kura aprūpē trīs vai vairāk bērnus līdz 21 gada vecumam, tai skaitā, audžuģimenē ievietotus un aizbildnībā esošus bērnus.

Aicinām ģimenes, kuras vēl nesaņem atvieglojumus un kuras atbilst daudzbērnu ģimenes statusam vai, kurās ir izglītojamie, kuri apgūst speciālās izglītības programmu kādā no izglītības iestādēm, vērsties Jēkabpils pilsētas pašvaldības Vienas pieturas aģentūrā, Brīvības ielā 120 (par atvieglojumiem maksai par izglītojamā ēdināšanu pirmsskolas izglītības iestādē) vai Sociālajā dienestā (par brīvpusdienām) un, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, iesniegt rakstisku iesniegumu ar lūgumu piešķirt atvieglojumu bērna ēdināšanai vai brīvpusdienas.

Ja nepieciešamas konsultācijas, lūdzam sazināties ar Jēkabpils pilsētas pašvaldības Izglītības nodaļas vadītāju Līgu Kļaviņu (tel.: 65207053, e-pasts: liga.klavina@jekabpils.lv) vai Jēkabpils sociālo dienestu (tel.: 65207081, e-pasts: info@sd.jekabpils.lv).

Pilnā apmērā ar Jēkabpils pilsētas domes saistošajiem noteikumiem var iepazīties Jēkabpils mājas lapā www.jekabpils.lv 

 .

Informāciju sagatavoja:
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece
Laura Afanasjeva

Atstājiet komentāru