2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils piedalās starptautiskajā tūrisma izstādē Polijā

Jēkabpils piedalās starptautiskajā tūrisma izstādē Polijā

No 26. līdz 28.novembrim Jēkabpils tūrisma informācijas centra un Jēkabpils vēstures muzeja pārstāvji piedalījās Polijas galvaspilsētā Varšavā notiekošajā 23.starptautiskajā tūrisma izstādē “TT Warsaw”.

Pasākums pulcēja tūrisma speciālistus aptuveni 500 stendos no 50 dažādām pasaules valstīm. Pirmo reizi šajā izstādē Jēkabpils pilsētai bija savs atsevišķs stends. Jēkabpils pilsētu prezentēja Jēkabpils Tūrisma centra darbinieces Zane Vārna un Daina Eglīte, kā arī Jēkabpils vēstures muzeja pārstāve Ieva Berķe. Vairāki Jēkabpils uzņēmumi atbalstīja pilsētas dalību šajā izstādē.

Jēkabpils stendu rotāja SIA „Sedumi” audzētie ziedi, bet apmeklētāji varēja nobaudīt SIA "Margret" konditoru gatavotos cepumus. Jēkabpils pilsētas pašvaldība izstādē prezentēja Jēkabpils tūrisma informācijas centra sagatavotos izdales materiālus par tūrisma pakalpojumu piedāvājumu pilsētā, kā arī tūrisma piedāvājumu pilsētas tuvākajā apkārtnē. Visvairāk kontaktu tika nodibināts profesionāļu dienā, bet pārējā laikā stendā par pilsētu interesējās potenciālie ceļotāji. Tūrisma izstāde ir vieta, kur smelties idejas jauniem ceļojumiem vai gūt priekšstatu par citām valstīm. Jāatzīst, ka poļu zināšanas par Latviju ir diezgan labas. Lielākā interese bija par aktīvās atpūtas iespējām un naktsmītņu piedāvājumu.

Jēkabpils stendu izstādē apmeklēja arī Latvijas vēstnieks Polijā Ilgvars Kļava, kurš atzinīgi novērtēja Jēkabpils pilsētas izaugsmi un attīstību. Līdz šim Jēkabpils pilsētas pašvaldība ir piedalījusies vairākās starptautiskās tūrisma izstādēs Lietuvā, Igaunijā, Somijā, Vācija, Latvijā.

Daina Eglīte,
Tūrisma informācijas centra
Tūrisma informācijas konsultante

Atstājiet komentāru