2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Valsts svētku rīkošana Jēkabpilī izmaksā vairāk nekā 7000 eiro

Valsts svētku rīkošana Jēkabpilī izmaksā vairāk nekā 7000 eiro

Šogad Valsts svētku uguņošana Jēkabpilī izmaksās 1600 eiro, ko nodrošinās SIA “Piroteks”, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības kultūras pārvaldes vadītāja Inta Ūbele.

 

Kopīgās izmaksas Valsts svētku pasākumiem Krustpils kultūras namā, Jēkabpils tautas namā, kā arī pie pieminekļa “Kritušajiem par Tēviju” un pasākumu tehniskajam nodrošinājumam un noformējumam kopā ir – 4588.35 eiro.

 

Savukārt labāko jēkabpiliešu un Goda pilsoņu godināšanai valsts svētkos Jēkabpils dome atvēlēja 2 455 eiro. Nauda tika atvēlēta arī jēkabpiliešu, īpaši lūgto goda viesu svinīgajai pieņemšanai šodien pie Jēkabpils domes priekšsēdētāja Leonīda Salceviča. Šī summa netiek publiskota.

 

Jēkabpils pilsētas Kultūras pārvaldes vadītāja Inta Ūbele informē, lai nodrošinātu valsts svētkus un sagādātu prieku jēkabpiliešiem ir nepieciešami līdzekļi gan mūziķiem, kas sniedz koncertu, gan aktieriem, kas piedalās svētku priekšnesumos, gan tehniskajam nodrošinājumam, skatuves noformējumam, apskaņošanai un vēl daudzām citām vajadzībām.

 

Lai saprastu, kādas ir svētku gatavošanas aizkulises, ielūkojāmies svētku tāmē, kur uzskaitīti visi darāmie darbi un izmaksas. Svētku tāme liecina, ka pasākuma vadītājam Nacionālā teātra aktierim Egilam Melbārdim samaksāti 310 eiro. Zāles, vestibila, deju zāles izgaismojumam un gaismas prožektoru īrei atvēlēti 180 eiro. Muzikālajam pavadījumam korim “Noskaņa”- 89.66 eiro ar nodokļu nomaksu. Tikpat lielas summas tika atvēlētas kora pavadījumam ar basģitāru un digitālajām klavierēm. Savukārt jauniešu ansamblim par priekšnesumu – 144.66 eiro ar nodokļiem.

 

Svētku uguņošanas tehniskajam nodrošinājumam un transportam – 400 eiro ar nodokļu nomaksu. Bet Valsts svētku balles tautas namā mūziķiem grupai “Ginc un Es” - 550 eiro ar nodokļu nomaksu.

 

Lai svētku pasākumiem nodrošinātu apskaņošanu, gaismas un podestūra pie pieminekļa tika atvēlēti 480 eiro ar PVN.

 

Tāpat arī līdzekļi bija nepieciešami noformēšanai, piemēram, 25 metru bordo auduma iegādei iztērēti 182,71 eiro, bet šī auduma apšūšanai – 20 eiro. Video filmēšanai un montāžai koncertam, kā arī jēkabpiliešu interviju sagatavošana izmaksāja 300 eiro.

 

Katru gadu Valsts svētkos jēkabpiliešus priecē lāpu gājiens “gaismas ceļš”. Šim nolūkam 64 lāpu uzpildīšanai ar petroleju iztērēti 70,40 eiro. Neatņemama svētku sastāvdaļa ir sveču iedegšana pilsētas laukumos, 680 sveču iegādei atvēlētā summa ir 81,60 eiro.

Komentāri (0-6/6)

  • Pastnieks
    02.07.2018 18:28
    Pele:
    Par pasākuma vadītāju Melbārdi - ļoti labi novadīja pasākumu. Atšķirībā no citiem gadien, kad vaditaji bija nekādi par daud lielākam summām...

    Vai mums bija skatuves runas konkurss. Kurā mēs visi apmeklētāji vērtējām pasākuma vadītāja prasmes. Šādu summu varētu izvirzīt, kā prēmiju, Kādam no mūsu aktieriem, kuru netrūkst. Tādā veidā novērtējot viņu pienesumu Jēkabpils kultūras dzīvei. Vai nav mērķis atbalstīt savējos?
  • Pele
    02.07.2018 18:28
    Par pasākuma vadītāju Melbārdi - ļoti labi novadīja pasākumu. Atšķirībā no citiem gadien, kad vaditaji bija nekādi par daud lielākam summām...
  • ūpis
    02.07.2018 18:28
    Nekā personīga pret latgaliešu muzikantiem, bet Valsts nozīmīgākajā dienā uz svētku balli, kura vienmēr, šķiet, ir ļoti labi apmeklēta varējām paaicināt labākus māksliniekus.
  • no laukiem
    02.07.2018 18:28
    Nav briesmīga summa pilsētai, ja daža amatpersona mēnesī salasa pat lielāku algu. Neraugoties ne uz ko, svētkiem jābūt, un tie, loģiski, jāatzīmē, kā nu izdomājam un protam.
  • pastnieks
    02.07.2018 18:28
    Aktierim no Rīgas diena nav paladīta velti. Varbūt varēja samaksāt vietējam aktierim tādu pašu honorāru. Vai mums trūkst šīs jomas pratāvju. Pat varētu loteriju organizēt , lai izvētētos kuru šogad vadīs oasākumum. Pat nosaukt kā ikgadējo prēmiju.
  • bubis
    02.07.2018 18:28
    Protams,tak izšaut gaisaa svarīkāk nekā palielināt pūriņa naudu jaundzimušajiem:(

Atstājiet komentāru