2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils mērs aicina godināt Parīzes terorakta upuru piemiņu

Jēkabpils mērs aicina godināt Parīzes terorakta upuru piemiņu

Jēkabpils mērs Leonīds Salcevičs aicina jēkabpiliešus godināt Parīzes teorakta upuru piemiņu un izkārt pie dzīvojamajām mājām, uzņēmumiem un iestādēm karogus sēru noformējumā.

 

Leonīds Salcevičs norāda, ka ir ļoti niecīga iespēja, ka Jēkabpilī varētu notikt kāds terorakts. Viņš sacīja, ka “Jēkabpils nav tā vieta, kur kāds kaut ko tādu mēģinātu sarīkot”, tāpēc jēkabpilieši var justies droši. Viņš arī sacīja, ka nosoda šādus teroraktus un cer, ka Eiropas un pasaules pozitīvie spēki konsolidēsies, lai līdz minumam novērstu šādu teroraktu iespējamību. Tāpat arī šajā sakarā noteikti savu lēmumu paziņos arī samita G20 dalībnieki.

 

Jau ziņots, ka Latvijas valdība šodien vienojās izsludināt sēru dienu saistībā ar 13.novembra traģiskajiem notikumiem Parīzē.

 

Vēl pirms valdības sēdes notika Ministru kabineta komitejas sēde, kuras sākumā Ministru prezidente Laimdota Straujuma aicināja visus klātesošos ar klusuma brīdi pieminēt teroraktu upurus.

 

Šodien karogiem jābūt sēru noformējumā, kā arī plkst.13 notiks oficiāls trīs minūšu garš klusuma brīdis visā Latvijā.

 

Tāpat arī vēstīts, ka koordinētās apšaudēs un sprādzienos Parīzē piektdienas vakarā nogalināti vismaz 129, bet slimnīcās nogādāti vairāk nekā 300 ievainotie, vēsta Francijas mediji. Uzbrukumi notikuši vairākās sabiedriskās Parīzes vietās.

 

Teroristiskais grupējums "Islāma valsts" tīmeklī publiskotā paziņojumā uzņēmies atbildību par terora aktiem.

 

Visi eiropieši šodien plkst.13 pēc Latvijas laika aicināti ar klusuma brīdi pieminēt Parīzes teroraktu upurus.

Atstājiet komentāru