2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils pilsētas dome atbalsta bēgļu uzņemšanu

Jēkabpils pilsētas dome atbalsta bēgļu uzņemšanu

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs (Jēkabpils reģionālā partija) sarunā ar preses pārstāvjiem norādīja, ka Jēkabpils pilsētas dome atbalsta bēgļu uzņemšanu Latvijā.

"Uzskatu, ja mēs esam Eiropas Savienībā, mums ir jābūt solidāriem attiecībā pret citām valstīm. Mēs vienmēr nevaram tikai pieprasīt no Eiropas Savienības, ir brīži, kad ir jāsniedz savs atbalsts," saka Leonīds Salcevičs.


Nepieciešamības gadījumā pilsētas dome izmitinās pāris ģimenes, taču Salcevičs uzskata, ka "finansiālajam nodrošinājumam šim mērķim nav jāgulstas uz pašvaldību pleciem". "Finansējuma jautājums ir jārisina valstiski," teic mērs.


"Šobrīd Jēkabpils pilsētā ir iedzīvotāji, kuri man ir konkrēti jautājuši: "Vai bēgļi jau ir pie mums? Jau brauc uz šejieni?" Es aicinu kritiski pieiet publiski dzirdētai informācijai. Šobrīd vēl nav zināms, kad Jēkabpilī tiks izmitināti bēgļi. Nav zināms, cik viņu būs. Nav zināmas adreses, kur izmitināsim. Par to būs jādomā tikai tad, kad šis process reāli notiks," atklāj Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs, piebilstot, ka oktobra beigās, kad Valsts prezidents Raimonds Vējonis viesojās Jēkabpilī, diskutējot ar vietējiem iedzīvotājiem par aktualitātēm, patvēruma meklētāju jautājums bija viens no galvenajiem, par ko daudz diskutēts un taujāts.


"Jau tagad plašsaziņas līdzekļos publiskotā informācija apliecina, ka Latvijā ierodas cilvēki, kuru galamērķis nav mūsu valsts, un kuru ģimenes vai kopienas uzturas citā Eiropas valstī. Šādi cilvēki pēc naudas saņemšanas no radiniekiem dodas prom no Latvijas," klāsta Salcevičs. "Es uzskatu, ka visdrīzāk tā arī notiks ar lielāko daļu bēgļu, kuri atbrauks uz Latviju. Mūsu valsts būs pieturvieta ceļā uz citām Eiropas valstīm."

Komentāri (0-10/14)

  • ?
    02.07.2018 18:28
    tauta pati deliģēja (ievēlēja) šito runasvīru,ko tagad cepās,ka ne tā runā? Ar galvu,tauta ,vajag domāt!,ko ievēlam!
  • Iveta220
    02.07.2018 18:28
    viniem vispar nav ze svarigi tautas viedokla jabrauc prom no jekabpils
  • Ree-kell
    02.07.2018 18:28
    Domes darbinieki sakat domat par pilsetas iedzivotajiem lai viniem nav jamuk uz arvalstim Nevis uznemat cittautiesus. Latviesi jau ta izzudosa tautiba driz busim ka cigani bez savas zemes,valodas un tradicijam.
  • MiniMe
    02.07.2018 18:28
    Kad mana ģimene vasaras sākumā lūdza pašvaldības dzīvokli, mūs pasūtīja trīs mājas tālāk - kur taisnība?! Bēgļiem - nav problēmu , pāris ģimenes izmitināsim! Cepuri nost!
  • Inga
    02.07.2018 18:28
    Akd, tikai ne Jēkabpilī! Vai tad nepietiek ar mazgadīgiem narkomāniem un līmes ostītājiem? Vēl bēgļus vajag? Šausmas, kas ar pilsētu notiek.. Ja man būtu iespēja pārvākties uz kādu citu vietu Latvijā, labprāt to darītu.
  • ???
    02.07.2018 18:28
    Kad es ar sievu un bernu gribeju no pilsetas dabut dzivokli max ko vareja piedavat dzivosanai nepiemerotu zebekos.skaista perspektiva
  • Ruta
    02.07.2018 18:28
    Es šobrīd Uk esmu, bet taisos decembra sākuma atgriezties dzimtenite! Varbut man piešķirs kadu dzīvoklīti Jēkabpilī? Pfhu, šaubos ka pašam latvietim pieskirtutu kko! A teroristiem uzreiz ja, tapec ka liels piķis par viņiem nāk!!!
  • Bars.
    02.07.2018 18:28
    Kadi begli jēkabpilī? Izmitiniet sakuma latviesus un tad keraties pie beglu varianta... Tgd jekabpili nevar nosaukt par latviju un latviju, jo musu lielie kungi sada veida latviju iznicina. Jekabpiliesi esat pret begliem un nepiekapjieties.
    Vot lasu sos jaunumus un soka pa domi. Te jau nevis begli ieskrien bet nakamie teroristi.. Jekabpili pilns ar jauniesiem kuriem nav kur dzivot un ko est, bada skraida ar novargusam sejam, a mes labāk beglus pabarosim apgersim izmitinasim un atdosim teroristiem latviju...
  • Xxxxx321
    02.07.2018 18:28
    Galigi garam. Lai nem pie sevim uz majam!! Ja ir tik vajadzigi !!! Bet par pret!!!!!
  • Jozke
    02.07.2018 18:28
    :) Vai tad ar Francijas , Vācijas piemēru nepietiek ? Ja nē , tad ir priekšlikums bēgļus izmitināt Jēkabpils spēļu zālēs - to ir daudz !
12

Atstājiet komentāru