2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpils pilsētas pašvaldība skolu un pirmsskolas iestāžu audzēkņiem dāvina karoga lentītes

Jēkabpils pilsētas pašvaldība skolu un pirmsskolas iestāžu audzēkņiem dāvina karoga lentītes

Jēkabpils pilsētas pašvaldība arī šogad pilsētas izglītības iestādēm dāvina vairāk nekā 600 metru karoga lentīšu, ko audzēkņiem un pedagogiem nēsāt pie apģērba valsts svētku nedēļā no 11.-18.novembrim, tādējādi godinot brīvības cīņu nozīmīgo uzvaru.

Aizsardzības ministrija pirms vairākiem gadiem uzrunāja Latvijas iedzīvotājus un aizsāka tradīciju Lāčplēša dienā pie apģērba nēsāt sarkanbaltsarkanas lentītes, kas norāda uz 1919.gada 11.novembri, kad jaundibinātās Latvijas Republikas karavīri izcīnīja vēsturisko uzvaru pār Bermonta karaspēku.

Sarkanbaltsarkanās lentītes Jēkabpils pilsētas pašvaldība dāvināja pirmsskolas izglītības iestādēm „Auseklītis”, „Zvaniņš”, „Bērziņš”, „Kāpēcītis”, Zvaigznīte”, kā arī Jēkabpils pamatskolai, 2.vidusskolai, 3.vidusskolai, vakara vidusskolai, Valsts ģimnāzijai un Agrobiznesa koledžai.

Savukārt Jēkabpils jauniešu dome Lāčplēša dienas priekšvakarā, 10. novembrī, arī pilsētas iedzīvotājiem dalīs valsts karoga lentītes un aicinās kopā doties Lāčplēša dienas gājienā, kas 11.novembrī 17.30 sāksies no Kena parka un ar piemiņas brīdi noslēgsies pie pieminekļa “Kritušiem par Tēviju”.

Informāciju sagatavoja:
Laura Afanasjeva
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece

Atstājiet komentāru