2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Jēkabpils domes mājaslapai ir augsta aizsardzība

Jēkabpils domes mājaslapai ir augsta aizsardzība

Šajā nedēļā notika sekmīgs uzbrukums valsts iestādes mājas lapai. "Cert.lv" norādīja, ka, izmantojot zināmu ievainojamību, uzbrucēji veica sekmīgu ielaušanos kādas valsts iestādes mājas lapā, nesankcionēti mainot tās saturu.

 

Incidenta izmeklēšana turpinās, taču arī šis incidents papildina bēdīgi slaveno statistiku par tīmekļa vietnēm, kuras netiek pienācīgi atjaunotas. Kompromitētā mājas lapa uzturēta uz novecojušas satura vadības sistēmas versijas "Joomla 1.7".

 

Ņemot vērā to, ka ik pa laikam kādā no valsts vai pašvaldību mājās lapām iekļūst nevēlami viesi, Radio1.lv sarunā ar Jēkabpils domes izpilddirektoru Guntaru Goguli skaidroja, cik droša pret kiberuzbrukumiem ir Jēkabpils pašvaldības mājaslapa.

 

Izpilddirektors norādīja, ka viņa rīcībā nav informācijas, ka kāds kaut kad būtu vispār būtu mēģinājis uzlauzt Jēkabpils domes mājaslapu, kiberuzbrukumu neesot bijis. Guntars Gogulis piebilda, ka mājaslapa www.jekabpils.lv nav interesanta kibernoziedzniekiem, jo datubāzes netiek glabātas uz vietas, bet gan izmantoti tā sauktie mākoņdatu pakalpojumi.

 

“Jāteic, ka nevieni dati internetā nevar būt absolūti droši un ar to ir jārēķinās, taču ir labi aizsargāti un ļoti labi aizsargāti dati. Jēkabpils vietnes dati ir ļoti labi aizsargāti,” sacīja Guntars Gogulis.

 

Protams, ja kāds gribot varot mēģināt ielauzties pašvaldības mājaslapā, taču diezin vai tas izdosies, jo pašvaldība esot pietiekami nodrošinājusies pret šādu iespēju un lapas jekabpils.lv aizsardzība esot gana augsta. To tāpat kā citas valsts un pašvaldību mājaslapas uzrauga cert.lv.

Komentāri (0-1/1)

  • pļaviņietis
    02.07.2018 18:28
    Pļaviņās pirms pāris mēnešiem vēl bija Joomla 1.6

Atstājiet komentāru