2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Iegādāts sporta inventārs

Iegādāts sporta inventārs

LR Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar pašvaldībām šī gada maijā piešķīra finanšu līdzekļus profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēm sporta inventāra iegādei. Saskaņā ar noslēgto līgumu pašvaldības finansējumam bija jābūt līdzvērtīgam vai lielākam par ministrijas piešķirto.

Jēkabpils sporta skolai kopīgais piešķirtā finansējuma apjoms sastādīja EUR 5004,00 no kuriem EUR 1404,00 bija LR Izglītības un zinātnes ministrija finansējums, bet EUR 3600,00 – pašvaldības līdzfinansējums.

Ikviens no jaunajiem sportistiem ar savu neatlaidību, centību un cīņassparu treniņos ir sasniedzis zināmu meistarības līmeni, lai startētu Latvijas Jaunatnes olimpiādē un cīnītos par godalgotajām vietām. Tādejādi gatavojoties nozīmīgajām sacensībām, no piešķirtā finansējuma tika iegādātas jaunas formas 5 talantīgajiem galda tenisistiem, kuri savas prasmes pierādījuši Latvijas čempionātos. Augstvērtīgu rezultātu uzrādīšanai tērpus un naglenes ieguva arī 5 vieglatlēti, kuri savu meistarību apliecināja tāllēkšanas, augstlēkšanas, kārtslēkšanas, lodes grūšanas un diska mešanas sektoros, kā arī skriešanas distancēs, kur 400m/b jēkabpilietis ne tikai uzstādīja jaunu Latvijas zēnu rekordu, bet arī izcīnīja tiesības pārstāvēt Latviju Eiropas Jaunatnes olimpiādē. Lielu ieguldījumu dalībai Latvijas Jaunatnes olimpiādē sniedza Jēkabpils pilsētas pašvaldība, ar kuras atbalstu tika iegādāti 45 sporta tērpi gan vienotas komandas tēla veidošanai, gan arī atpazīstamībai ne tikai Latvijas čempionātos, bet arī ārpus tās robežām.

Tuvojoties jaunajai spēļu sezonai, spēļu formas tika iegādātas arī 15 handbola un 15 futbola nodaļu audzēkņiem. Rokasbumbā talantīgās meitenes aizvadītajā sezonā Latvijas jaunatnes handbola čempionātā D2 grupā izcīnīja 2.vietu, pakāpjoties divas pozīcijas augstāk, tādejādi apliecinot, ka viņām piemīt cīņasspars un neatlaidība. Savukārt, jaunie futbolisti Latvijas Kausa izcīņā (8x8) U-11 grupā ierindojās 3.vietā un debitēja Latvijas jaunatnes futbola čempionātā U-13 grupā.

Iegādātie 3 hronometri kalpos veiksmīgai treniņprocesu un sacensību organizēšanai ne tikai Sporta skolas ietvaros, bet arī Latvijas čempionātos.

Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija, ievērojot Izglītības likumu, Sporta likumu un Sporta politikas pamatnostādnēs  2014.-2020.gadam paredzēto uzdevumu un pasākumu plānu, 2015. gadā apstiprināja budžeta programmu 09.00.00 „Sports” apakšprogrammas 09.04.00 „Sporta būves” līdzekļu sadalījumu 10. punktu, Izglītības un zinātnes ministrijas 2015. gada 16. aprīļa rīkojumu Nr. 213 „Par finansējuma apmēra noteikšanu profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēm sporta inventāra iegādei”.

Jēkabpils sporta skolas audzēkņi un treneri saka lielu paldies gan pašvaldībai, gan LR Izglītības un zinātnes ministrijai par piešķirtajiem līdzekļiem sporta inventāra iegādei, jo tas ir svarīgi sporta veidu attīstībai un augstvērtīgu rezultātu sasniegšanai.

Jēkabpils sporta skolas

direktors Edgars Lamba

Atstājiet komentāru