2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Piedalies „Dienas bez rindām” un saņem individuālu konsultāciju par e-pakalpojumiem

Piedalies „Dienas bez rindām” un saņem individuālu konsultāciju par e-pakalpojumiem

 No 21. – 25. septembrim Latvijā norisinās pasākums „Dienas bez rindām”, kurā

iesaistījusies arī Jēkabpils pilsētas pašvaldība. Nedēļas laikā vairāk nekā 80 valsts un pašvaldību iestādes visā Latvijā konsultēs iedzīvotājus un uzņēmējus par e-pakalpojumu lietošanu. Minētās akcijas laikā Jēkabpils pilsētas pašvaldības Vienas pieturas aģentūras klientu apkalpošanas speciālisti mudinās klientus izmantot pakalpojumus elektroniski, kā arī piedāvās saņemt individuālu konsultāciju par e-pakalpojumiem. Klientu apkalpošanas speciālisti nepieciešamības gadījumā konsultācijas par elektronisko pakalpojumu izmantošanu sniegs arī iedzīvotājiem, kuri par to interesēsies, zvanot uz pašvaldības bezmaksas informatīvo tālruni: 80 205 008.  Jēkabpils pilsētas pašvaldība šādā aktivitātē piedalās jau otro reizi.
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Elektronisko pakalpojumu nodaļas vadītājs Gatis Ozols stāsta: „Šī gada maijā notika pirmā valsts mēroga e-pakalpojumu konsultāciju akcija. Tās rezultātā katrs trešais e-pakalpojumu konsultāciju saņēmējs apņēmās ar valsti vai pašvaldību turpmāk sazināties elektroniski, tādējādi apliecinot, ka praktiska palīdzība un iedrošinājums ir efektīvākais risinājums ieradumu maiņai un e-pakalpojumu apguvei. Tāpēc valsts un pašvaldību iestādes vēlreiz ir apvienojušas spēkus atkārtotā e-konsultāciju sniegšanā un aicina iedzīvotājus piedalīties pasākumā „Dienas bez rindām”.

Šobrīd jau katrs otrais valsts pakalpojums ir pieejams elektroniski, bet plānots, ka līdz gada beigām kopumā iedzīvotājiem būs pieejami vairāk nekā 300 e-pakalpojumi. Elektroniskos pakalpojumus var saņemt portālā www.latvija.lv, iestāžu tīmekļu vietnēs un arī uz iestādes oficiālo e-pasta adresi nosūtot ar drošu elektronisko parakstu parakstītu veidlapu vai iesniegumu. Valsts e-pakalpojumu lietošanai nepieciešams tikai dators un interneta pieslēgums, bet, lai izmantotu tos e-pakalpojumus, kam nepieciešama lietotāja identificēšana, var izmantot internetbanku datus vai eID karti jeb personu apliecinošo dokumentu, ko izsniedz Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde.

 

A.Sleže

Jēkabpils pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru