2024.gada 9. maijs

Einārs, Ervīns, Klāvs

Jēkabpils dome ņems kredītu Zīlānu mikrorajona ielu remontam

Jēkabpils dome ņems kredītu Zīlānu mikrorajona ielu remontam

Jēkabpils dome ārkārtas sēdē šodien nolēma ņemt aizņēmumu Valsts kasē 166 028 eiro investīciju projekta „Lielās, Sporta un Mežāres ielu atjaunošana” - īstenošanai Zīlānu mikrorajonā.

 

Aizņēmumu pašvaldība ņems ar atmaksas termiņu uz 15 gadiem. Pamatsummas atmaksu sāks pēc diviem gadiem un aizņēmums tiks garantēts ar pašvaldības budžetu. Darbus šajās ielās paredzēts veikt divu gadu laikā.

 

Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Kraps skaidroja, ka Jēkabpils dome pavasarī startēja citā investīciju projektā par šo ielu apgaismojuma sakārtošanu, taču jēkabpiliešu projekts netika atbalstīts. Tāpat arī netika piešķirti papildus līdzekļi, kā sākotnēji tika solīts, pašvaldībām, kuru projektus neatbalstīja. Lai minētās ielas nepaliktu bez apgaismojuma, jo šeit Latvenergo demontēja apgaismes stabus, pašvaldība nolēma ņemt aizņēmumu. Vienlaikus ar apgaismojuma sakārtošanu, paredzēts arī ielu remonts.

 

Tā kā šogad ielu remontdarbus vairs nevar pagūt, bet šī mikrorajona iedzīvotājus nevar atstāt bez ielu apgaismojuma, tad jau tuvākajā laikā sāksies darbi pie Lielās, Sporta un Mežāres ielu apgaismojuma ievilkšanas, bet ielu remonts notiks nākamgad.

 

Šoruden ielu apgaismojumam paredzēts no aizņēmuma summas izlietot 116 327 eiro, bet nākamajā gadā ielu remontam tērēs 49 701 eiro.

 

Minētos darbus veiks SIA “Krustpils”.

 

Projekta "Lielās, Sporta un Mežāres ielu atjaunošana, Jēkabpilī" kopējās izmaksas - 207 535 eiro kopā ar pievienotās vērtības nodokli. Projekta finansēšanas avoti: pašvaldības līdzfinansējums – 41 507,00 eiro (20% no projekta kopējām izmaksām) un aizņēmums Valsts kasē - 166 028 eiro (80% no projekta kopējām izmaksām).

Komentāri (0-1/1)

  • Kaspars_iwed
    02.07.2018 18:25
    Lai iebrauc un apskatās kāda iela ir pie Nameja 34a tur normāi ar mašīnu nevar izbraukt, ejot ar kājam zobus var izsist. Kautko gada sākuma paļepēja un tas arī viss. Cik saprotu tad Namu pārvalde ir atbildīga par dzīvojamo māju iekšpagalmiem, ja tā tad viņiem ir pie kājas kādi tur ceļi! Pagājušajā gada kaimiņiene vāca parakstus lai domē iesniegtu, bet tur ar visiem laikam vienalga... Bet nu zīlānos jau toč vajag ielu sataisit!

Atstājiet komentāru