2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpilī notiks starptautiska  konference

Jēkabpilī notiks starptautiska konference

2015.gada jūlijā apritēja 10 gadi, kopš UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā tika iekļauts Strūves ģeodēziskais loks. Lai akcentētu šī notikuma nozīmīgumu, septembrī Eiropas kultūras mantojuma dienu ietvaros notiks starptautiska zinātniski praktiskā konference „Strūves ģeodēziskajam lokam UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā -10”. Konference norisināsies divas dienas- 17.un 18.septembrī Jelgavā un Jēkabpilī.


Konferences pirmā darba diena , kurā notiks lasījumi par mērījumu vēsturi un to zinātnisko nozīmi , norisināsies Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā. Konferences otrā darba dienā ( 18.09.) , notiks Jēkabpils Vēstures muzejā , Krustpils pilī. Šajā dienā konferences dalībnieki dalīsies pieredzē par Strūves ģeodēziskā loka popularizēšanu, tā potenciālu tūrismā. Viena no ziņojumu tēmām būs par Jēkabpils pilsētas pašvaldības pieredzi Strūves ģeodēziskā loka saglabāšanā un popularizēšanā. Paredzams, ka konferencē piedalīsies lektori no Latvijas, Zviedrijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Igaunijas.
18.septembrī Krustpils pilī konference sāksies plkst 10.00. Pēcpusdienā , laikā no 13.45 līdz 15.30 Strūves parkā sāksies konferences praktiskā daļa, kad notiks mērinstrumentu demonstrējumi. Interesentiem būs iespēja vērot metodes un instrumentus, kuri līdzīgi tiem, ar kuriem 1826.gadā tika veikti mērījumi.


Ja Jums ir interese par konferenci un vēlaties tajā piedalīties, lūgums par to informēt līdz 15.09. zvanot pa tālruni 65221042

I.Berķe
Jēkabpils Vēstures muzeja direktore

Atstājiet komentāru