2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Informācija par patvaļīgu būvniecību Jēkabpilī

Informācija par patvaļīgu būvniecību Jēkabpilī

Drīkst būvēt:


Ja ir izsniegta būvatļauja un būvvalde ir izdarījusi atzīmi būvatļaujā par visu tajā ietverto projektēšanas nosacījumu izpildi un būvdarbu uzsākšanas nosacījumu izpildi.


Ja ir izstrādāta apliecinājuma karte vai paskaidrojuma raksts un būvvalde minētajos dokumentos izdarījusi atzīmi par projektēšanas nosacījumu izpildi un būvdarbu uzsākšanas nosacījumu izpildi.


PATVAĻĪGA BŪVNIECĪBA UN SODS


1. Būvdarbi, kas uzsākti vai tiek veikti bez būvatļaujas.


/naudas sods fiziskajām personām no simt četrdesmit līdz tūkstoš četrsimt euro, bet juridiskajām personām – no septiņsimt līdz septiņtūkstoš simt euro/


2. Būvdarbi, kas uzsākti vai tiek veikti pirms tam, kad būvatļaujā, apliecinājuma kartē vai paskaidrojuma rakstā izdarīta atzīme par attiecīgo nosacījumu izpildi.


/naudas sods fiziskajām personām no septiņdesmit līdz septiņsimt euro, bet juridiskajām personām – no divsimt astoņdesmit līdz četrtūkstoš trīssimt euro/


3. Būves vai tās daļas ekspluatācija neatbilstoši lietošanas veidam. (Piemēram, dzīvojamās telpās ierīkots veikals vai birojs)


/naudas sods fiziskajām personām no septiņdesmit līdz tūkstoš četrsimt euro, bet juridiskajām personām – no septiņsimt līdz septiņtūkstoš simt euro/


BŪVES EKSPLUATĀCIJA


Pēc būvdarbu pabeigšanas būvniecības ierosinātājs nodrošina būves novietojuma uzmērījumu veikšanu un būvvalde pieņem būvi ekspluatācijā.
Būvi aizliegts izmantot līdz tās pieņemšanai ekspluatācijā.


Ekspluatācijā pieņemtu būvi izmanto tikai atbilstoši projektētajam lietošanas veidam.

 

Informāciju publicēšanai sagatavoja:

Jēkabpils pilsētas pašvaldības būvvalde

Atstājiet komentāru