2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpilī reģistrēti 540 kaķi un 321 suns

Jēkabpilī reģistrēti 540 kaķi un 321 suns

No šī gada 1.marta līdz 12.augustam Jēkabpils pilsētas pašvaldībā ir reģistrēti 540 kaķi un 321 suns, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības Pilsētsaimniecības departamenta direktors Raits Sirmovičs.
Līdz šim brīdim pašvaldības nodeva par mājdzīvniekiem apmaksāta 2204 euro apmērā. Aktīvākā mājdzīvnieku reģistrācija notikusi martā un jūnijā. Kā informē R. Sirmovičs sodi par dzīvnieku nereģistrēšanu šobrīd nav piemēroti.

Atgādinām, ka mājdzīvnieki, kuri nav mikročipēti, ir jāreģistrē Pašvaldības izveidotajā datu bāzē pie Jēkabpils pilsētas pašvaldības Pilsētsaimniecības departamenta Saimnieciskās nodaļas saimniecības pārzines Ilzes Akilovas Brīvības ielā 45, Jēkabpilī 3.stāvā 312.kabinetā.

Maksa par mājdzīvnieka reģistrāciju un reģistrācijas pazīšanās zīmes izsniegšanu ir 0,90 euro. Mājdzīvnieks tiks piereģistrēts tikai pēc tam, kad tiks nomaksāta pašvaldības ikgadējā nodeva, kas kopš 2015.gada 10.aprīļa ir noteikta 7,00 euro par suni, bet par kaķi – 3,00 euro. Nodeva ir jāmaksā katru gadu par katru suni vai kaķi atsevišķi. Nodeva samazināma par 50% maza izmēra suņu, kuru skausta augstums nepārsniedz 30 cm, turēšanu.

No nodevas par mājas dzīvnieku turēšanu ir atbrīvotas sekojošas personas: politiski represētās personas, nacionālās pretošanās kustības dalībnieki, viendzīvokļa dzīvojamo māju īpašnieki, personas ar I un II grupas invaliditāti par viena (pirmā) suņa un/vai kaķa turēšanu.

Ar detalizētāku informāciju par mājdzīvnieku reģistrēšanu var iepazīties Jēkabpils pašvaldības mājaslapā www.jekabpils.lv sadaļā „Pakalpojumi”.

Margita Liepiņa
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Komentāri (0-1/1)

  • Sandra
    02.07.2018 18:25
    A kas reģistrēs klaidonīšus?

Atstājiet komentāru