2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Svinīgi atklāj Ukrainas bērnu nometni Jēkabpilī (FOTO)

Svinīgi atklāj Ukrainas bērnu nometni Jēkabpilī (FOTO)

Pirmdien, 10.augustā uz divu nedēļu ilgu nometni Jēkabpilī ieradās divdesmit divi bērni un pavadošais personāls no Jēkabpils sadraudzības pilsētas Mirgorodas Ukrainā.


Svinīgajā un emocionālajā nometnes atklāšanā viesus uzrunāja un patīkamu laiku Jēkabpilī un Latvijā vēlēja Jēkabpils pilsētas domes vadība, Jēkabpils Ukraiņu biedrības pārstāvji, kā arī nometnes organizatori – Jēkabpils Bērnu un jauniešu centra pārstāvji.


Turpmāko divu nedēļu laikā viesi no Ukrainas ik dienu darbosies radošās aktivitātēs, apceļos Latviju, iepazīs Jēkabpili un pilsētas jauniešus, kā arī darbosies kopīgās aktivitātēs ar Jēkabpils ukraiņu biedrību.


Svinīgs nometnes noslēguma pasākums plānots 20.augustā plkst. 15:00 Jēkabpils vēstures muzeja brīvdabas nodaļā „Sēļu sēta”, kur gan Jēkabpils, gan Mirgorodas bērni būs sagatavojuši vairākus radošus priekšnesumus un pārsteigumus.


Atgādinām, ka sniedzot atbalstu sadraudzības pilsētai Mirgorodai Ukrainā, Jēkabpils pilsētas dome 16.jūlijā pieņēma lēmumu piešķirt 1500 EUR Mirgorodas slimnīcas vajadzībām.


Kā arī atvēlēja finansējumu nometnes organizēšanai bērniem no Mirgorodas vecumā no 8 līdz 12 gadiem, kurus skāris Ukrainā notiekošais konflikts. Bērni ir no bēgļu ģimenēm, kas pārvietoti no karadarbības skartajām teritorijām un izmitināti Mirgorodā, tāpat arī antiteroristiskās operācijas dalībnieku un karavīru bērni.
Mirgorodas pašvaldība apzināja pilsētas iedzīvotājus un dalībai nometnē pieteica tos savā redzeslokā esošos bērnus, kam šāda veida nometne un īslaicīga vides maiņa ir visnepieciešamākā. Bērniem līdzi dosies arī divi pedagogi un medicīniskais darbinieks.

Laura Afanasjeva

Jēkabpils pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece

Atstājiet komentāru