2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpilī ierodas bērni no Ukrainas

Jēkabpilī ierodas bērni no Ukrainas

Jēkabpils pilsēta pirmdien uzņems 24 bērnus no bēgļu ģimenēm no Mirgorodas - Ukrainas pilsētas, kurus skārusi karadarbība. Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcēvičs norāda, ka Mirgoroda ir Jēkabpils sadraudzības pilsēta.

Mirgorodas iedzīvotāji ir aptuveni 150 kilometru attālumā no aktīvās karadarbības. Dalībai nometnē pieteikti tie bērni, kuriem visvairāk nepieciešama šāda veida atpūta, ko īslaicīga vides maiņa var sniegt. Mirgorodas pašvaldība apzināja pilsētas iedzīvotājus un dalībai nometnē pieteica tos savā redzeslokā esošos bērnus, kam šāda veida nometne un īslaicīga vides maiņa ir visnepieciešamākā. Bērniem līdzi dosies arī divi pedagogi un medicīniskais darbinieks.

Bērnu nometni organizē Jēkabpils Bērnu un jauniešu centrs. Nometnes dalībnieki dzīvos Jēkabpils 2. vidusskolas kopmītnēs.

Jēkabpils pilsētas pašvaldība sadarbības līgumu ar Mirgorodas pilsētu Ukrainā noslēdza 2014. gada 19.novembrī. Līgums paredz sadarbību kultūras un pašdarbības, vēstures mantojuma saglabāšanas, tūrisma, ekonomisko sakaru un citu jomu veicināšanā. Sadarbība starp Jēkabpili un Mirgorodu tika uzsākta, atsaucoties uz Latvijas vēstnieces Ukrainā Dr. Argitas Daudzes aicinājumu veicināt Latvijas pašvaldību sadarbību ar Poltavas apgabalu Ukrainā.

Lai atbalstītu sadraudzības pilsētu Mirgorodu Ukrainā, Jēkabpils pilsētas dome 16.jūlijā pieņēma lēmumu piešķirt 1500 eiro Mirgorodas slimnīcas vajadzībām.

Humānās palīdzības piegādi Ukrainas ārstniecības iestādēm, tajā skaitā Mirgorodai, organizē Latvijas Pašvaldību savienība ar Latvijas Sarkanā Krusta atbalstu, tādējādi atsaucoties uz Ukrainas reģionālo un vietējo pašvaldību savienības lūgumu palīdzēt ar materiāli tehnisko nodrošinājumu Ukrainas kara hospitāļiem un ārstniecības iestādēm.

Atstājiet komentāru