2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpilī svinīgo solījumu nodod četri pilsonības pretendenti (FOTO)

Jēkabpilī svinīgo solījumu nodod četri pilsonības pretendenti (FOTO)

5.augustā Jēkabpils pilsētas pašvaldībā svinīgā ceremonijā solījumu par uzticību Latvijas Republikai nodeva četri Latvijas pilsonības pretendenti.

Svinīgo solījumu nodeva Žanna Arhipova, Tamara Kirilova, Larisa Kondratjeva un Gaļina Patašova.

Klātesošos svinīgajā ceremonijā sveica Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs uzsverot, ka Latvijai ir svarīgs katrs cilvēks, kurš jūt savu piederību valstij, kurā dzīvo un audzina nākamo paaudzi: “Ir ļoti apsveicama jūsu apņemšanās un izvēlētais ceļš iegūt pilsonību. Svarīgs ir katrs mūsu valsts pilsonis.”

Domes priekšsēdētājs katram pretendentam dāvināja simbolisku piemiņas velti- lūša monētu, kurā attēlots Jēkabpils pilsētas ģerbonis. Latvijas pilsonības pretendentus sveica Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Jēkabpils nodaļas vadītāja Diāna Lazdāne. Viņa sacīja, ka pilsonības iegūšana ir svarīgs un nozīmīgs brīdis, kas paver cilvēkiem vairāk iespēju un vēlēja visiem veiksmi turpmākajā dzīvē.

Ar svinīgo solījuma došanu un parakstīšanu noslēdzās Latvijas pilsonības pretendentu naturalizācijas iesnieguma izskatīšana Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē. Tuvākajā laikā pretendenti saņems Ministru kabineta izdotu rīkojumu par pilsonības piešķiršanu un varēs noformēt Latvijas pilsoņa personu apliecinošu dokumentu- pasi.

Aiga Sleže

Jēkabpils pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru