2024.gada 8. maijs

Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Jēkabpils pilsētas pašvaldība ziedo Mirgorodas slimnīcai Ukrainā un organizē vasaras nometni ukraiņu bērniem

Jēkabpils pilsētas pašvaldība ziedo Mirgorodas slimnīcai Ukrainā un organizē vasaras nometni ukraiņu bērniem

Lai atbalstītu sadraudzības pilsētu Mirgorodu Ukrainā, Jēkabpils pilsētas dome 16.jūlijā pieņēma lēmumu piešķirt 1500 EUR Mirgorodas slimnīcas vajadzībām.


Humānās palīdzības piegādi Ukrainas ārstniecības iestādēm, tajā skaitā Mirgorodai, organizē Latvijas Pašvaldību savienība ar Latvijas Sarkanā Krusta atbalstu, tādējādi atsaucoties uz Ukrainas reģionālo un vietējo pašvaldību savienības lūgumu palīdzēt ar materiāli tehnisko nodrošinājumu Ukrainas kara hospitāļiem un ārstniecības iestādēm.


Savukārt laikā no 10. līdz 21.augustam Jēkabpils pilsēta uzņems 24 bērnus no Mirgorodas vecumā no 8 līdz 12 gadiem, kurus skāris Ukrainā notiekošais konflikts. Bērni ir no bēgļu ģimenēm, kas pārvietoti no karadarbības skartajām teritorijām un izmitināti Mirgorodā, tāpat arī antiteroristiskās operācijas dalībnieku un karavīru bērni.


Mirgorodas pašvaldība apzināja pilsētas iedzīvotājus un dalībai nometnē pieteica tos savā redzeslokā esošos bērnus, kam šāda veida nometne un īslaicīga vides maiņa ir visnepieciešamākā. Bērniem līdzi dosies arī divi pedagogi un medicīniskais darbinieks.


Bērnu nometni organizē Jēkabpils Bērnu un jauniešu centrs. Nometnes organizatoriskās izmaksas finansē Jēkabpils pilsētas pašvaldība. Bērni dzīvos Jēkabpils 2.vidusskolas kopmītnē un ik dienu darbosies radošās aktivitātēs, apceļos Latviju, iepazīs Jēkabpili un pilsētas jauniešus, kā arī darbosies kopīgās aktivitātēs ar Jēkabpils ukraiņu biedrību.


„Mūsu pienākums ir palīdzēt tiem, kam pašlaik klājas grūtāk. Esmu gandarīts, ka spējām rast iespēju palīdzēt savai sadraudzības pilsētai Ukrainā, īpaši tajā dzīvojošajiem bērniem, kas ir bijuši spiesti pamest dzimtās mājās vai kuru vecāki riskē ar dzīvību, cenšoties nosargāt savu valsti. Budžeta iespēju robežās centīsimies arī turpmāk sniegt atbalstu Ukrainai”, tā Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs.


Informācijai: Jēkabpils pilsētas pašvaldība sadarbības līgumu ar Mirgorodas pilsētu Ukrainā noslēdza 2014. gada 19.novembrī. Līgums paredz sadarbību kultūras un pašdarbības, vēstures mantojuma saglabāšanas, tūrisma, ekonomisko sakaru un citu jomu veicināšanā.


Sadarbība starp Jēkabpili un Mirgorodu tika uzsākta, atsaucoties uz Latvijas vēstnieces Ukrainā Dr. Argitas Daudzes aicinājumu veicināt Latvijas pašvaldību sadarbību ar Poltavas apgabalu Ukrainā.


Informāciju sagatavoja:
Laura Afanasjeva
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece

Komentāri (0-1/1)

  • jaa
    02.07.2018 18:25
    labi palīdzēt citiem, ja pašiem viss ir ok.

Atstājiet komentāru