2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Jau šoruden Jēkabpilī ieradīsies Eiropas brīvprātīgie

Jau šoruden Jēkabpilī ieradīsies Eiropas brīvprātīgie

Biedrība Jēkabpils NVO resursu centrs informē, ka šā gada pavasarī Jaunatnes starptautisko programmu aģentūrā iesniegtais projekts ir apstiprināts. Projekts „Volunteers change Jēkabpils” (Brīvprātīgie maina Jēkabpili) paredz, ka šoruden – oktobrī – Jēkabpilī uz vienu gadu ieradīsies divi brīvprātīgie. Viņu uzturēšanās Jēkabpilī un brīvprātīgā darba aktivitāšu īstenošana tiks segta no Erasmus+ projekta finansējuma.

Projekta pamatmērķis ir sekmēt starptautiskās vides ienākšanu un attīstību Jēkabpils pilsētā un Vidusdaugavas reģionā, tā nevalstiskajās organizācijās caur dažādu līmeņu jaunatnes politikas un aktīva dzīvesveida prizmu, reizē ar neformālo mācīšanos veicinot brīvprātīgo jauniešu personības izaugsmi, prasmju atklāšanu un attīstību.

Viena brīvprātīgā ieradīsies no Armēnijas. Paredzēts, ka jauniete dosies uz skolām Jēkabpilī un Vidusdaugavas reģionā, lai tiktos ar vidusskolēniem un informētu par Eiropas brīvprātīgo darbu (EBD), kā arī mudinās jauniešu iesaistīties „Vidusdaugvas reģiona jauniešu diskusiju klubā”. Šis diskusiju klubs ir plānots kā jauna aktivitāte biedrībā, kura izveide notiks sadarbībā ar Eiropas brīvprātīgo jaunieti.

Otrs brīvprātīgais ieradīsies no Rumānijas. Šis jaunietis mudinās ar sociālo tīklu un preses palīdzību jēkabpiliešus pievērsties aktīvam dzīvesveidam, parādot sportisko aktivitāšu iespējas pilsētvidē ne tikai sporta zālēs un klubos. Arī pilsētvidi var pārvērst par sporta laukumu, kur iespējams īstenot fiziskas aktivitātes, tikai jāprot saskatīt.

EBD jauniešu ierašanās pilsētā biedrībai būs jauna pieredze. Vēlamies sniegt piemēru arī citām Vidusdaugavas reģiona nevalstiskajām organizācijām uzdrošināties uzņemt EBD jauniešus pie sevis. Savukārt Jēkabpils jauniešiem – izprast un pieņemt iespēju pašiem doties EBD.

Pašlaik biedrība Jēkabpils NVO resursu centrs meklē abiem jauniešiem izmitināšanas iespējas pilsētā uz vienu gadu, sākot no 1.oktobra – labiekārtotu un mēbelētu dzīvokli ar izolētām 2-3 istabām un ar interneta pieslēgumu. Sīkāka informācija, rakstot e-pastu nvoresursi@inbox.lv vai zvanot 652 20097 vai 29449622 darba dienās līdz plkst.17.00.

Lāsma Zēberga,
Jēkabpils NVO resursu centra
Brīvprātīgā darba koordinatore

Atstājiet komentāru