2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Salcevičs: Es biju likuma paklausīgs un dziesmu un deju svētku gājienā nepiedalījos

Salcevičs: Es biju likuma paklausīgs un dziesmu un deju svētku gājienā nepiedalījos

"Jautājums par skolēnu dziesmu un deju svētku gājienu ir kutelīgs. Tika pieņemts lēmums, kuru izziņoja ministre Mārīte Seile, ka gājiens nenotiks, ko es arī ņēmu vērā un nepiedalījos, jo biju likuma paklausīgs", saka Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs.

 

Viņš norāda, ka no vienas puses žēl bērnu, kuriem kaut kādu iemeslu dēļ radās veselības problēmas. Pēc viņa domām, šī situācija ir stingri jāanalizē, kāpēc tā notika. Kā zināms, bērni ir dažādi, vieni ēd visu, ko dod, citi – neēd. Iespējams, ka bērni, kas ēd, iespaidojās no tiem, kas sacīja, ka negaršo un negrib un arī neēda to, ko dod. Vieniem varbūt bija līdzi pietiekami naudas, lai nopirktu sev veikalā to, kas garšo, citiem – nebija. Varbūt tāpēc, ka nepaēda – ģība. Varbūt arī slodze bija liela, nezinu, to tagad analizēs, norāda Salcevičs.

 

Skaidrs ir viens – ministre pieņēma lēmumu, ka gājiens ir atcelts un to vajadzēja respektēt, jo ja gājiena laikā turpinātos bērnu ģībšana – ministrei to neviens nepiedotu, uzskata Salcevičs. Kad tapa zināms, ka gājienā var piedalīties brīvprātīgi, bet atbildību par bērnu veselību uzņemas pašvaldības, Leonīds Salcevičs jēkabpiliešiem sacījis, ja jūtaties stipri – ejiet. Zināms, ka tikai viens koris no Jēkabpils nepiedalījies gājienā.

 

Salcevičs norāda, ka ir žēl bērnu, kas netika uz gājienu, tomēr pareizi bijis – klausīt ministres lēmumam, jo noteikti tas bijis pamatots un nebija pieņemts vienpersoniski. Tāpēc viņš neatbalsta pašvaldības, kas gājiena dēļ pieprasa no Izglītības un Zinātnes ministrijas publisku atvainošanos.

Komentāri (0-3/3)

  • Ak vai!
    02.07.2018 18:25
    Vai pašvaldības saņēma MK apstiprinātu, izsniegtu rīkojumu? Šāds dokuments (rīkojums) neeksistē, tātad jājautā - cik viegli manipulēt ar mūsu pašvaldību, kas pilda mistiskus rīkojumus!
  • A
    02.07.2018 18:25
    Pilnīgi piekrītu Salceviča k-gam. Likumi un lēmumi ir jāievēro, jo citādi rodas anarhija.
    Visa vaina ir jāuzņemas vecākiem, jo berniem pērk un ar varu dod cipšus.
    Es tiešām brīnos, bērns neprasa, bet mātes pērk.
    Tā vieglāk, nav jātaisa ēst.
  • Guest
    02.07.2018 18:25
    Dīvaini, bet izrādās, ka dziesmu un deju svētku laikā aizgādības tiesības var vecākiem atņemt gan pašvaldība, gan svētku organizatori, gan kolektīvu vadītāji, gan pieskatītāji! Ja jau gribam būt likumpaklausīgi, tad derētu izlasīt Civillikumu, kur rakstīts, kas ir aizgādības tiesības, un kas tās realizē! Pirmām kārtām vecāks ir tas, kurš lemj un atbild par savu bērnu!!!!

Atstājiet komentāru